Social

O fosta invatatoare este suspectata ca si-a batut fetita

Radu Tomescu
11 dec 2008 910 vizualizări
Agresiunea a fost comisa la Jaristea, pe fondul betiei u copila de nici doi ani, impreuna cu surioara ei de doua luni, au ajuns la Spitalul u politistii nu au putut sta de vorba cu mama pentru ca era bauta rau u soacra o acuza ca a dat televizorul mai tare pentru a astupa plinsetele

O fetita de un an si noua luni a fost bagata in spital de propria mama, fost cadru diadactic, care se afla sub "comanda" alcoolului. Totul s-a intimplat marti seara, in momentul in care Nicolae Mihalache din Jaristea si-a gasit fetita cea mare, Cristina, cu rani pe fata. Banuind ca a fost agresata de sotia sa, omul a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Politistii locali au vazut ca fetita avea semne pe fata, iar mama acesteia, de 27 ani, se afla intr-o stare avansata de ebrietate, fiind chiar violenta. Din fericire, mezina familiei, care are doar doua luni, nu a fost ranita. Seful de Post, agentul sef Gelu Vlad, spune ca nu a putut sta de vorba cu femeia pentru ca era violenta. "Fetita avea urme pe fata, dar in urma cercetarilor vom vedea daca a cazut sau a fost batuta", a spus agentul sef Gelu Vlad. Ambulanta a luat cei doi copii ai familiei pentru a fi internati la Spitalul Odobesti. De asemenea, Oana Mihalache, fost cadru didactic la o scoala din zona, a fost internata la Psihiatrie. "Copilul de 1 an si 9 luni prezenta doua echimoze la nivelul piramidei nazale. Puteau fi cauzate fie prin lovire, fie prin cadere. Nu putem preciza exact cauza. Alte urme de presupusa violenta nu existau pe corpurile celor doi minori. Acestia au mincat, se simt bine si nu necesita ingrijiri deosebite. Mama acestora insa, deoarece manifesta un comportament agresiv, a fost trimisa la Psihiatrie pentru examinare", ne-a spus dr. Ilie Manole, directorul Spitalului Odobesti. De asemenea, bunica celor doua fetite, Maricica Mihalache, spune ca Oana a stiut sa "camufleze" scincetele fetelor, dind televizorul la maxim. "A baut si nici nu a dat de mincare la copii. A stat toata ziua teapana. Cind a venit Salvarea i-a gasit pe copii inghetati de frig. Fetita cea mare era lovita la fata, la gura si umflata la ochi. A stat toata ziua cu usa inchisa si a dat drumul tare la televizor, ca sa nu auzim copiii", a declarat soacra femeii.


Bebelusii pot fi separati de familie


Cazul a intrat si in atentia Directiei Generale si Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea, care va realiza o ancheta sociala pentru a se vedea daca cele doua fetite traiesc in conditii decente. Desigur se va urmari si daca bebelusii au fost batuti si daca e nevoie de separarea lor de parinti. "S-a luat legatura cu Spitalul Odobesti si ne-am asigurat ca ambii copii beneficiaza de tratament de specialitate si ca starea lor de sanatate este buna. O echipa de la Serviciul de Interventii in Regim de Urgenta se va deplasa la Jaristea si, impreuna cu autoritatile locale, vor face evaluarea initiala. Daca se va aprecia ca exista un risc privind viata sau sanatatea copiilor se va dispune separarea de familie, respectind procedurile legale. Daca va fi cazul sa intervenim, copiii vor fi plasati la un asistent maternal profesionist atestat", a declarat Andreea Pulbere, purtatorul de cuvint de la Protectia Copilului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.