Social

Ambulante sub sigiliu

Raluca Manolache
10 dec 2008 1700 vizualizări
Parcul auto al Ambulantei este format din numai 47 de autosanitare, dupa ce 18 masini au fost trase pe dreapta de Ministerul Sanatatii

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanta abia mai fac fata solicitarilor venite de la bolnavi. In aceasta situatie s-a ajuns dupa ce ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a emis un ordin prin care a decis scoaterea din uz a ambulantelor mai vechi de opt ani, in cazul in care s-a depasit norma de casare. Ordinul prevede si scoaterea din uz a autosanitarelor de tip Dacia Break si Dacia cu suprastructura, indiferent de virsta si de kilometri. In consecinta, ambulantierii au fost redistribuiti pe cele 47 de masini ramase "in serviciu" in conditiile in care 18 autosanitare au fost trase pe dreapta si se afla deja sub cheie. Daca masinile mai vechi au fost depozitate in spatele unitatii, cele functionale in proportie de 100% au fost puse sub sigiliu. "Autosanitare stocate in conformitate cu ordinul MSP 239/01.11.08. A nu se descompleta! Accesul interzis persoanelor neautorizate in apropierea acestora", se arata in anuntul lipit pe autosanitare. In acest context, medicii reusesc cu greu sa faca fata solicitarilor, mai ales atunci cind vine vorba de transportarea bolnavilor la spitalele din tara. Numai luni au existat 14 astfel de solicitari de la medicii care vroiau sa isi trimita pacientii la Bucuresti sau Iasi. "10% din solicitari au reprezentat urgente medicale. Sint medici care isi programeaza bolnavii fara sa ne intrebe si pe noi daca se poate si daca avem masini disponibile. Am inceput sa mobilizam si masinile de transport si de urgenta din teritoriu", a declarat dr. Danut Ceamburu, managerul Ambulantei. Astfel, cadrele medicale spera ca vrincenii care nu reprezinta urgente medicale sa inteleaga daca in momentul in care solicita o ambulanta nu o vor primi si vor fi reprogramati pentru a doua zi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.