Social

Caldura cu portia la Spitalul Panciu

Raluca Manolache
4 dec 2008 679 vizualizări
Centrala merge doar citeva ore, dimineata si seara, pentru ca primaria locala nu a alocat nici un ban pentru confortul bolnavilor

Bolnavii care se interneaza la Spitalul Panciu au toate sansele sa inghete de frig in aceasta iarna. Acest lucru a fost constatat de medicii de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP), care au verificat modul in care se pregatesc unitatile spitalicesti pentru sezonul rece, in special de sarbatori. Dupa ce au vazut stocurile de medicamente si de combustibil lichid, s-a observat ca singura unitate cu probleme este cea de la Panciu. Aici exista doar 10 tone de motorina, cantitate ce ajunge pina la finele acestui an, desigur, daca este utilizata cu tiriita. Mai precis, s-a decis ca centrala sa functioneze patru ore dimineata si patru ore seara, pentru ca spitalul nu mai are bani sa cumpere combustibil in decembrie. In aceste conditii, bolnavii spera ca vremea sa nu se inrautateasca. "Toate spitalele au stocuri de medicamente si de combustibil. Probleme sint doar la Panciu, unde primaria nu a dat nici un ajutor pentru achizitionarea combustibilului lichid. Din veniturile proprii, spitalul nu isi poate asigura combustibilul necesar, astfel incit centrala sa functioneze pe tot parcursul zilei. Am crezut ca, odata cu aparitia acestei ordonante privind descentralizarea sistemului sanitar, primarii vor intelege ca trebuie sa se dea bani si pentru buna functionare a spitalelor. In functie de timpul de afara centrala functioneaza trei ore dimineata si trei ore seara, sau patru ore dimineata si patru ore seara", a declarat directorul Cornelia Draguna. Chiar daca unitatea are mai multe radiatoare, acestea nu sint folosite in timpul zilei, deoarece consumul de curent ar creste foarte mult, asa cum s-ar intimpla si cu factura de la utilitati. Radiatoarele sint bagate in priza doar in caz de urgenta. Pentru rezolvarea problemei va fi sesizata Prefectura in vederea gasirii de bani pentru cumpararea motorinei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.