Social

Vrinceni tratati in strainatate pe banii CAS

Raluca Manolache
2 dec 2008 682 vizualizări
Cardurile de sanatate au fost folosite in mai multe tari din UE

17 vrinceni au primit anul acesta tratament medical de urgenta in unitatile spitalicesti din tarile UE pe baza cardului european de sanatate. Mihai Copaci, presedintele director general al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, spune ca numai acestor persoane li s-au decontat serviciile pentru ca a fost vorba doar de tratament de urgenta. Pe acest segment au fost efectuate plati in valoare de 53.764 lei vrincenilor care au fost tratati in spitale din Spania, Italia, Germania si Franta. "Ne-au venit foarte multe solicitari privind decontarea prestatiilor de servicii medicale acordate in strainatate in baza cardului european de asigurari de sanatate, dar au fost decontate doar in cazul in care s-a respectat legislatia. Am primit solicitari si de la persoane care au cerut card de sanatate pentru a merge in strainatate sa se trateze. Legea insa prevede ca in baza cardului se acorda asistenta medicala de urgenta si atit", a comentat Mihai Copaci. Astfel, vrincenii care vor sa calatoreasca in tarile Uniunii Europene pot utiliza cardul in cazul in care doresc sa beneficieze de servicii medicale in caz de urgenta, precum un accident sau daca au probleme de sanatate ivite pe parcursul vacantei sau a calatoriilor efectuate in interes de serviciu. Pentru a intra in posesia cardului, persoanele asigurate trebuie sa depuna o cerere la CAS Vrancea, urmind ca acesta sa ii fie livrat acasa, in termen de sapte zile. în cazul in care persoana in cauza nu este gasita la domiciliu va primi prin posta un aviz prin care este instiintata ca trebuie sa ia legatura cu oficiul postal in cel mai scurt timp. Anul acesta, 1.093 de persoane au intrat in posesia certificatului provizoriu si 116 de cetateni au primit cardul de sanatate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 5 ore, 23 minute, 43 secunde
Sa va fie rusine. 17 cetateni s-au tratat poate din cauza ca au ajuns cu ambulanta si nu au avut ce sa faca medicii de acolo. De ce nu spuneti ca acel Card European de Asigurari de Sanatate este de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.