Social

Spitalul Odobesti va fi modernizat

Raluca Manolache
1 dec 2008 596 vizualizări
Managerul Manole Ilie vrea ca serviciile sa fie de o mai buna calitate u deocamdata, pentru ca centrala termica nu functioneaza toata ziua, bolnavii se mai incalzesc si la sobe, cu lemne de acasa

Spitalul Orasenesc Odobesti are toate sansele sa capete o noua fata pentru pacienti. Instalat oficial pe postul de manager in urma cu aproape o luna, doctorul internist Manole Ilie doreste sa faca unele modernizari, mai mult decit necesare in spitalul care ofera asistenta sociala pentru toata zona Odobestiului. Pentru inceput, compartimentul de psihiatrie va fi mutat intr-o noua locatie care urmeaza sa intre in reabilitare. Licitatia a avut deja loc si urmeaza ca firma cistigatoare sa inceapa lucrarile, mai ales ca Spitalul Odobesti a primit de la Ministerul Sanatatii Publice suma de 200.000 de lei pentru acest proiect. De asemenea, dr. Manole Ilie isi mai propune ca pina la finele anului in curs sa introduca boilere in toate saloanele din spital, astfel incit toti pacientii sa aiba acces la apa calda pentru igiena personala. De mentionat este faptul ca in aceasta perioada centrala unitatii nu functioneaza decit citeva ore dimineata si citeva seara, iar bolnavii trebuie sa vina adesea cu lemne de acasa daca doresc mai mult confort termic in saloane in care isi trateaza bolile. Seful unitatii spune ca bolnavii nu sint obligati sa vina cu lemnele de acasa, pentru ca nu este inca rece in saloane, caldura furnizata de centrala fiind suficienta. Totusi, in serile geroase de iarna, internarea "la pachet" cu lemnele de foc devine aproape o necesitate la Odobesti. Din fondurile primite de la minister, in saloane se va pune gresie, faianta, dar si usi noi, de tip termopan. "Sint legat sufleteste de acest spital. Este a doua mea familie. Vrem sa le oferim bolnavilor cele mai bune conditii", ne-a spus dr. Manole Ilie. Medicul a devenit cu acte in regula seful unitatii dupa ce a trecut cu brio de concursul organizat de Scoala Nationala de Management Sanitar. Dr. Ilie lucreaza la Spitalul Odobesti din anul 1985 si a mai fost director intre 2004 - 2005. Spitalul Odobesti are 58 de paturi, plus patru paturi pentru internarile de zi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.