Social

Bani in plus pentru unele laboratoare medicale

Raluca Manolache
28 nov 2008 611 vizualizări
Citeva laboratoare aflate in relatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) au primit in aceste zile o suplimentare de fonduri in valoare de 55.729 de lei.

Banii au fost luati din bugetul laboratorului Diamed Center si dusi in conturile MedCenter, Gaspar si Clinica Sante, deoarece vrincenii nu se inghesuie sa isi faca analizele medicale la aceasta unitate. "Tinind cont ca in acest ultim trimestru exista o adresabilitate mai mare a pacientilor pentru analizele medicale de laborator, am decis diminuarea valorii de contract la nivelul Diamed Center si suplimentarea valorii pentru laboratoarele cu o adresabilitate mai mare. Criteriile de impartire sint cele precizate in normele contractului cadru", a declarat Mihai Copaci, seful Casei de Sanatate. In consecinta, laboratorul MedCenter a primit 33.314 de lei, Clinica Sante a primit 10.114 de lei si Laboratorul Clinic Gaspar a primit 12.300 de lei. Reprezentantii acestor unitati spun ca sumele sint binevenite pentru ca exista persoane care asteapta sa isi faca analizele de citeva saptamini bune. "Avem liste de asteptare pina in decembrie. Nu ne ajung fondurile decit maxim 10 zile. Nu stiu daca s-a facut distribuirea fondurilor in functie de cit de mare este adresabilitatea la laborator. Speram sa ne descuram cu acesti bani si sa mai primim o suplimentare in decembrie", a declarat Garofa Gaspar, reprezentantul laboratorului cu acelasi nume. In acest moment, sapte laboratoare din judet pot oferi analize gratuite persoanelor asigurate medical. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.