Social

Violenta asupra femeii, combatuta de Directia Muncii

Iulia Nicolaie
28 nov 2008 658 vizualizări
Campania impotriva violentei domestice se va extinde si in mediul rural, pentru a informa femeile asupra gravitatii abuzurilor in familie

Violenta continua sa fie o problema stringenta a societatii noastre, multe femei fiind agresate fizic si verbal in fiecare zi. In perioada 25 noiembrie -10 decembrie, Directia de Munca si Incluziune Sociala (DMIS) deruleaza la nivel local "Campania celor 16 zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeii". Compartimentul de coordonare, monitorizare si incluziune sociala a pus la punct o serie de activitati destinate sa atraga atentia asupra gravitatii agresiunilor comise asupra femeilor, mai ales in aceasta perioada, in care s-a celebrat "Ziua Eliminarii Violentei in Familie", marcata la nivel international in data de 25 noiembrie. Programul cuprinde seminarii, expozitii tematice, difuzarea spoturilor pe tema violentei domestice si organizarea unui chiosc de informatii anti violenta. Seminarii vor avea loc atit in orase cit si in sate, fiind bine cunoscut faptul ca majoritatea victimelor provin din mediul rural. Actiunile vor demara in Vidra, pe 30 noiembrie, cu un seminar de constientizare asupra gravitatii fenomenului violentei domestice. Seminariile "Nu violentei in familie" vor continua pe 3 decembrie la Liceul de Muzica si Arte Plastice, unde va avea loc si o expozitie cu desene ale copiilor, care ilustreaza chinul prin care trec femeile agresate. Si reprezentantii centrelor de recuperare vor organiza pe 8 decembrie, in Focsani, un punct de informare unde femeile pot afla ce se intimpla daca tolereaza violenta. In ultima zi a campaniei, 10 decembrie, va avea loc o masa rotunda la sediul DMIS, in care se va despica in patru firul violentei conjugale. "Scopul actiunilor are in vedere diminuarea si eliminarea atitudinilor si cutumelor culturale nocive, pentru reducerea fenomenului infractional, mai ales al omuciderii in rindul femeilor", arata Gheorghe Costin, directorul DMIS Vrancea. Autoritatile recomanda ca victima sa depuna plingere impotriva agresorului si, cel mai important, sa nu si-o retraga atunci cind este supusa presiunilor atacatorului. De asemenea, femeile sint sfatuite sa mearga la medic si sa scoata un certificat medico-legal pentru a se putea folosi de el in instanta. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.