Social

Vaccinul impotriva cancerului de col uterin a ajuns in scoli

Raluca Manolache
25 nov 2008 872 vizualizări
Actiunea va incepe in citeva zile si e va finaliza in mai 2009

Medicii care se vor ocupa de imunizarea fetelor de clasa a IV-a impotriva cancerului de col uterin au intrat in posesia dozelor de vaccin cu stringere de inima. Este vorba de peste 2.000 de doze care au ajuns in cabinetele medicilor de familie si a celor scolari. Cu toate acestea, campania initiata de Ministerul Sanatatii Publice nu va incepe inca pentru ca profesorii nu au finalizat sedintele cu parintii la care trebuie sa ii informeze ca nu sint obligati sa isi lase vaccinate fiicele. De asemenea, parintii vor primi informatii si cu privire la vaccinarea HPV (virus papilloma uman), despre riscurile potentiale ale imunizarii, dar si consecintele neefectuarii vaccinului si ale nerespectarii recomandarilor medicale. "Sint in desfasurare sedintele cu parintii. Dupa ce parintii isi vor da acordul, elevele vor fi vaccinate impotriva cancerului de col uterin. Vaccinul a ajuns la medicii care se ocupa de aceasta campanie", a declarat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica. In cadrul acestei campanii se prevede administrarea a trei doze de vaccin. Prima doza va fi administrata in saptamina 24-28 noiembrie, a doua doza in saptamina 12-16 ianuarie 2009 si a treia doza intre 19 sI 23 mai 2009. Actiunea a fost demarata la nivel national pentru ca sase femei mor in fiecare zi din cauza acestei maladii si peste 3000 sint nou diagnosticate in fiecare an. "Infectia genitala cu HPV este cauza a peste 99% din totalul cazurilor de cancer de col uterin. Cele mai agresive tipuri de HPV, 16 si 18, sint responsabile pentru aparitia cancerului de col uterin in opt cazuri din zece. HPV se transmite direct, prin simplu contact cutanat, in timpul tuturor tipurilor de activitate sexuala", spun oficialii sanitari. In acest context, medicii le recomanda parintilor sa isi lase fetele la vaccinare, inainte de a-si incepe viata sexuala. Pentru a fi siguri ca nu le fac rau fetitelor, multi parinti au inceput sa caute informatii pe internet despre acest vaccin, pe care multi il considera destul de controversat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 17 ore, 38 minute, 16 secunde
Nu e normal ca Ministerul Sanatatii sa aprobe introducerea vaccinului pentru spaga. 90% dintre fetitele care au facut vaccinul au dezvoltat ulterior cancer la san .Nu suntem cobai sa faca teste pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.