Social

Inca un caz de TBC la Grupul Scolar de Electrotehnica

Liliana Nenciu
14 iun 2005 767 vizualizări
Un alt caz de tuberculoza a fost confirmat la Grupul Scolar de Electrotehnica

Un alt caz de tuberculoza a fost confirmat la Grupul Scolar de Electrotehnica, in urma controalelor desfasurate de medicii pneumoftiziologi. Dupa cum spun specialistii din cadrul DSP, tinarul descoperit cu TBC nu face parte din echipa de rugby a liceului. "Toti cei din echipa de rugby nu sint suspecti. In urma examenului de Intra Dermo Reactie la Tuberculina (IDRG), mai multi copii au iesit cu IDRG pozitiva si urmeaza a fi examinati radiologic", ne-a spus Marina Maiorov, director adjunct in cadrul DSP. Medicii specialisti spun ca cele doua cazuri confirmate sint recente, tinerii fiind infectati de maximum trei saptamini. Din acest motiv, medicii infirma faptul ca ar putea fi o repercursiune a focarului de TBC din luna decembrie. In ceea ce priveste posibilitatea infectarii in cadrul cantonamentului de rugby, pe care echipa de fete l-a avut in urma cu doua saptamini, medicii sint sceptici si spun ca nu cred ca tinara s-ar fi imbolnavit in aceste imprejurari. "Acolo ar fi trebuit sa intre in contact direct cu cineva bolnav de TBC, deoarece boala ei este intr-un stadiu incipient. Oricare ar fi fost conditiile acolo, nu cred ca s-ar fi ajuns intr-un timp atit de scurt la tuberculoza", a mai adaugat Marina Maiorov. Medicii pneumoftiziologi continua examinarea tuturor persoanelor cu care cei doi tineri au intrat in contact.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.