Social

Obezii nu vor pastille compensate pentru slabit

Raluca Manolache
24 nov 2008 731 vizualizări
Beneficiaza de gratuitate cei care au urmat diete fara efect Vrincenii ceva mai dolofani nu vor sa primeasca tratament la jumatate de pret pentru a lupta impotriva obezitatii.

Pina acum nici o persoana nu s-a adresat Casei de Asigurari de Sanatate pentru a solicita compensarea de 50% in cazul medicamentelor utilizate pentru a combate grasimea in exces. "La nivelul Casei de Asigurari de Sanatate nu s-a primit pina acum nici o astfel de solicitare. Cred ca acest lucru este cauzat in mare masura de faptul ca acest program nu a devenit cunoscut printre cetateni", a declarat Mihai Copaci, seful Casei de Sanatate. De aceasta facilitate pot beneficia persoanele cu virsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, al caror indice de masa corporala (raportul inaltime-greutate) este egal sau depaseste 35kg/mp. Intra automat in acest program si cei care, pe linga obezitate, sufera de diabet sau boli de inima. In plus, pacientul trebuie sa fi urmat, timp de un an, o dieta care sa nu fi avut nici un efect si sa nu sufere de bulimie nervoasa. Pacientii aflati in aceasta situatie trebuie sa apeleze la un medic specialist pentru intocmirea dosarului care mai apoi va fi trimis la avizare catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. In cazul in care tratamentul este aprobat, acesta va fi urmat timp de un an, dar trimestrial va fi facuta o evaluare. Daca medicatia nu da rezultate, medicul va putea decide o alta schema de tratament. Specialistii le atrag atentia insa pacientilor supraponderali ca daca doresc cu adevarat sa mai scape de kilograme trebuie sa tina si o dieta sanatoasa si sa faca sport. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.