Social

Analize gratuite doar pina in ianuarie 2009

Raluca Manolache
20 nov 2008 661 vizualizări
Taloanele neutilizate in program vor fi distruse Vrincenii pot merge pina la finele lunii ianuarie 2009 sa isi efectueze analizele gratuit, in cadrul programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, demarat in iulie 2007.

In acest sens, Ministerul Sanatatii Publice a elaborat un proiect de ordin pentru prelungirea acestui program, astfel incit toate persoanele sa aiba sansa de a-si evalua gratuit starea de sanatate. Potrivit proiectului, taloanele necesare populatiei pentru prezentarea la medicul de familie pot fi utilizate pina la data de 31 decembrie 2008, iar taloanele pentru prezentarea la furnizorul de servicii medicale paraclinice pina la data de 31 ianuarie 2009. "S-a luat aceasta decizie pentru ca distributia taloanelor este greoaie. Nu este timp pentru raportarea serviciilor efectuate, motiv pentru care programul pe anul acesta va continua pina in ianuarie 2009", a precizat Mihai Copaci, directorul Casei de Asigurari de Sanatate. In aceste conditii, serviciile medicale nedecontate la finele anului 2008 se vor achita in perioada 1 ianuarie "" 31 martie 2009. In acest an au fost returnate de catre Posta Romana 44.259 taloane numai in Vrancea. Pina in noiembrie, la sediul Casei de Sanatate s-au prezentat 3.395 de vrinceni care au dorit sa ridice taloanele iar primariile din judet au reusit sa distribuie alte 2.973 de scrisori. Taloanele restituite sau nedistribuite populatiei vor fi arhivate de casele de asigurari de sanatate, iar la finalul programului vor fi distruse. Programul a fost binevenit la nivel de judet pentru ca zeci de mii de persoane au aflat ca risca sa se imbolnaveasca daca nu sint deja suferinde de diabet, cancer sau boli de inima. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.