Social

Lege si pentru farmacii

Raluca Manolache
20 nov 2008 782 vizualizări
Farmaciile trebuie sa se reautorizeze Farmacistii au in sfirsit o lege dupa care sa se ghideze in momentul in care doresc sa intre in afaceri. Daca pina acum unitatile de profil functionau numai pe baza de ordin de ministru, in aceasta luna a fost publicata in Monitorul Oficial Legea Farmaciei 266/2008.

Fevronia Stoica, presedintele Colegiului Farmacistilor Vrancea, spune ca cea mai importanta modificare adusa este ca autorizatiile de functionare trebuie emise de Agentia Nationala a Medicamentului. Autorizatia de functionare emisa include autorizatia sanitara de functionare, autorizatia pentru detinere si manipulare de substante si produse toxice, stupefiante, psihotrope si precursori, folosite in scop medical. "Pina acum, farmaciile au functionat pe baza ordinelor emise de Ministerul Sanatatii Publice. De acum inainte autorizatiile de functionare nu vor mai fi date de Ministerul Sanatatii", a mentionat Fevronia Stoica, care este patroana de farmacie. Conform legislatiei, o farmacie comunitara se poate infiinta la minimum 3.500 de locuitori in orasele resedinta de judet si la minimum 4.000 de locuitori in celelalte orase. La sate, o farmacie se poate infiinta la minimum 4.000 de locuitori. De asemenea, in urmatorii trei ani farmaciile din Vrancea vor trebui sa se reautorizeze. "In termen de trei ani de la intrarea in vigoare a Legii farmaciei, farmaciile comunitare si drogheriile infiintate anterior intrarii in vigoare a acestei legi, sint obligate sa se reautorizeze si sa se inregistreze in Registrul national de evidenta a farmaciilor, respectiv in Registrul national al drogheriilor", se arata in Lege. Este vorba mai exact de 85 de unitati vrincene care onoreaza in prezent retete gratuite si compensate. (Raluca MANOLACHE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.