Social

Incepe campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin

Raluca Manolache
19 nov 2008 686 vizualizări
Din 24 noiembrie, in cadrul Programului National de Oncologie, va demara campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin a fetelor de clasa a IV-a

Este vorba de aproximativ 2.000 de eleve din Vrancea care vor fi imunizate in vederea prevenirii cancerului de col uterin, actiunea fiind desfasurata de catre medicii scolari in cadrul unitatilor de invatamint. Dr. Carmen Turcan, consilier la Compartimentul de Promovare a Sanatatii din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vrancea, spune ca vaccinarea va fi facuta in conformitate cu prevederile Ordinului 574/269 pentru aprobarea normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate in 2008. "In cadrul acestei campanii se prevede administrarea a trei doze de vaccin, dupa cum urmeaza: prima doza intre 24 - 28 noiembrie 2008, a doua doza intre 12 - 16 ianuarie 2009 si a treia doza intre 19 - 23 mai 2009", a declarat dr. Carmen Turcan. In aceste conditii, ASP Vrancea urmeaza sa primeasca de la Ministerul Sanatatii Publice dozele de vaccin necesare. Programul se va derula pe parcursul a trei ani, vaccinul oferind imunitate impotriva virusului HPV, care este asociat cu mai bine de 90% dintre cazurile de cancer de col. Cu toate acestea, parintii vor putea alege daca isi vor lasa fetele vaccinate sau nu, desigur numai dupa ce vor fi informati despre reactiile adverse si despre siguranta vaccinului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.