Social

Vopsea de par toxica

Raluca Manolache
18 nov 2008 1682 vizualizări
Peste 331 de cutii de vopsele de par din marcile Gerocossen, Loncolor, Bess si Aroma Color au fost oprite de la comercializare pentru ca prezentau coloranti interzisi.

Acestea sint rezultatele controlului efectuat de inspectorii sanitari, in urma unei adrese de la Ministerul Sanatatii Publice in care se preciza ca unele vopsele de par contin substante toxice pentru organism. Dr. Mircea Stoenoiu, seful Inspectiei Sanitare de Stat (ISS), spune ca au fost verificate 1.840 de cutii cu vopsea de par, in 331 de cazuri acestea fiind declarate neconforme pentru ca aveau in compozitie coloranti interzisi. "Nu am avut reclamatii pina acum la nivelul judetului, dar exista o problema privind calitatea produsului. A existat o alerta la nivelul tarii si producatorii au mai retras din aceste produse", a precizat dr. Mircea Stoenoiu. Ba mai mult, inspectorii au fost dotati cu lupe pentru a putea citi prospectul produselor scris cu litere minuscule. Cele mai multe produse cosmetice de acest gen au fost gasite in marile centre comerciale din Focsani. Inspectorii sanitari atrag atentia ca vor continua aceasta actiune si in mediul rural. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.