Social

O sa oprim finantarea Spitalului Judetean

Raluca Manolache
10 nov 2008 2100 vizualizări
Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) implementat de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea este acceptat cu greutate de unii dintre furnizorii de servicii medicale.

Mihai Copaci, seful Casei de Sanatate, spune ca Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani este singura unitate care nu doreste sa faca transferul pe acest program. "Am facut nenumarate adrese privind trecerea de la 1 noiembrie in sistemul SIUI, adica raportarile sa se faca in acest sistem. Colaborarea din acest punct de vedere este deficitara intrucit nici la aceasta data Spitalul din Focsani nu raporteaza in SIUI. Daca situatia nu se va schimba o sa oprim finantarea si nu o sa mai platim serviciile pentru ca ei nu respecta aceasta obligatie. Au fost anuntati de acest program din vara si au avut timp sa il implementeze", a declarat Mihai Copaci. De partea cealalta, conducerea celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet spune ca programul este functional. "Este implementat", a spus fara alte comentarii dr. Nicolae Moise, managerul spitalului. SIUI este o aplicatie informatica cu care trebuie sa lucreze toti medicii de familie, farmaciile si spitalele si are rolul de a asigura colectarea, consolidarea si procesarea eficienta si sigura a datelor din intreg sistemul de asigurari sociale de sanatate. Programul, care are o valabilitate de 13 ani, este o retea de date securizata care are ca functionalitati majore gestiunea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS) si a asiguratilor, evidenta furnizorilor de servicii medicale si farmaceutice, precum si evidenta platilor de contributii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.