Social

Angajatii din confectii se imbolnavesc pe capete

Raluca Manolache
10 nov 2008 888 vizualizări
Vrincenii care isi desfasoara activitatea in diverse domenii de activitate se imbolnavesc foarte des, motiv pentru care intra adesea in concediu medical.

Numai in acest an, peste 30.000 de salariati au obtinut de la medicii de familie pe listele carora se afla certificate de concediu medical. Statisticile Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea arata ca angajatii vrinceni au stat la pat in jur de 150.000 de zile. Cei mai bolnavi au fost insa muncitorii din industria textila. Astfel, munca deosebit de grea din sectiile de confectii le-a determinat pe croitorese sa-si ia concedii de boala. Si nu putine! La banca sistemului sanitar au fost depuse 350 de concedii medicale insumind 12.600 de zile de la societatea Pandora Prod, 1.050 de concedii intrunind 8.500 de zile de la firma Rosca Conf si 954 de concedii obtinind 8.360 de zile de la fabrica Incom Vranco. "Conditiile de lucru nu sint intotdeauna cele mai bune astfel incit starea de sanatate a angajatilor lasa de dorit", a spus Mihai Copaci, presedintele director general al Casei de Asigurari de Sanatate. Conform legislatiei in vigoare, medicul care elibereaza certificatul de concediu medical este responsabil de realitatea datelor inscrise in document, iar necompletarea casutelor conform instructiunilor atrage neplata indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.