Social

Crematoriile spitalelor vor fi inchise

Raluca Manolache
8 nov 2008 701 vizualizări
Crematoriile de la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani si de la Spitalul Municipal Adjud, ultimele doua incineratoare care inca functioneaza pe linga spitalele din Vrancea, vor fi inchise pina la finele anului.

Cele doua unitati au termen de dezafectare 31 decembrie 2008. Acestea vor fi inchise pentru ca nu respecta normele europene, asa cum s-a intimplat si cu instalatiile de ardere de la spitalele Odobesti, Panciu, Marasesti, Vidra si Odobesti. "S-au depus toate documentele necesare si cele doua spitale au primit aviz de inchidere. Aceste crematorii vor fi dezafectate si mai apoi demolate. Aceasta actiune va fi realizata dupa 31 decembrie 2008", a spus comisarul sef al Garzii de Mediu, Petrica Nitu. In consecinta, medicii de familie din judet care aveau contracte cu cele doua unitati spitalicesti pentru arderea deseurilor medicale periculoase trebuie sa se orienteze catre firme specializate care se ocupa de colectarea, depozitarea, transportul si arderea acestor deseuri in conditii ecologice. "Sint foarte putini medici din Focsani care au contract cu spitalul. Acestia trebuie sa incheie contracte cu firme autorizate", a spus dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica. In prezent, cele mai multe cabinete de medicina de familie si spitalele au incheiate contracte pentru ridicarea si eliminarea deseurilor periculoase cu o firma din Capitala. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.