Social

Politistii cauta informatori printre batrini

Raluca Manolache
4 nov 2008 757 vizualizări
Politia vrea sa se foloseasca de batrinii care isi pierd timpul pe la ferestre sau in fata blocului pentru a-i prinde pe infractori

Numarul mare de furturi din auto ii determina pe politisti sa initieze inca o campanie de prevenire. Astfel, timp de o luna si jumatate, agentii de la Biroul de Ordine Publica, Serviciul de Politie Rutiera si Compartimentul pentru Prevenirea Criminalitatii se vor afla in strada, acolo unde le este locul. In prima faza politistii vor identifica toate parcarile care nu sint iluminate pe timp de noapte si unde ataca adesea hotii, mai ales ca prea multe masini sint uitate deschise. Si batrinii care stau in fata blocului sau pe balcon vor fi angrenati in aceasta campanie. Cu ajutorul acestora, oamenii legii incearca sa identifice persoanele suspecte. "Vom realiza cercetarea temeinica a tuturor infractorilor pe care ii identificam in diferite locuri astfel incit acolo unde avem fapte cu autor necunoscut sa reusim sa identificam autorii", a detaliat comisarul Marin Vasile, seful Biroului de Ordine Publica. In aceasta perioada se va realiza o actiune si pentru diminuarea incidentelor in care sint implicati scuteristii. Vor fi identificate toate mopedele, inregistrate la nivelul primariilor sau nu, dar si persoanele care nu au urmat cursuri de ligislatie rutiera si drept urmare nu au dreptul sa conduca un motoscuter. Statisticile Politiei arata ca in Suraia sint inregistrate 350 de motoscutere, la Milcovul exista 180 de scutere, iar la Vulturu sint 340 de scuteristi. Moda a fost importata din Italia, acolo unde multi localnici au plecat la munca. Situatia este si mai ingrijoratoare in conditiile in care multi batrini sint atrasi de acest mijloc de transport. Si carutasii sint luati in vizor. Subcomisarul Daniel Fatu, seful de la Circulatie, spune ca decizia a fost luata deoarece 10% din numarul de accidente se produc din cauza lor. Numai anul acesta, cinci persoane au murit iar alte 18 au fost ranite grav din cauza carutasilor. Oamenii legii spun ca pe viitor nu se vor mai da avertismente generate de situatia lor financiara precara ci sanctiuni in cuantum de 500 de lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.