Social

«Vorbe multe si proiecte putine pentru rromi

Valentin Muscă
1 nov 2008 812 vizualizări
Aceasta a fost concluzia lui Valerica Zamfirescu, primarul comunei Slobozia Bradului, la sedinta Grupului de Lucru Mixt organizata de Institutia Prefectului.

"Am depus peste 20 de proiecte pentru rromi, proiectele sint acceptate, dar fara finantare. La ce sa le mai scriem proiecte si sa cheltuim banii pe studii de fezabilitate daca proiectele merg mai ales la judete precum Cluj si Mures", s-a adresat primarul Anisoarei Parnica, reprezentantul Biroul Regional Braila al Agentiei Nationale pentru Romi, care a venit la Focsani special pentru a-i instrui pe edilii localitatilor unde traiesc importante comunitati de romi. Functionarul i-a raspuns primarului ca nu cunoaste exact situatia comunei Slobozia Bradului, recomandindu-i nonsalant acestuia sa trimita scrisori la cei care finanteaza, moment la care Valerica Zamfirescu s-a ridicat si a parasit sala, spunind ca "nu a venit la aceasta sedinta de lucru sa primeasca indicatii, ci solutii". A fost urmat si de primarul Marasestilor, ing. Constantin Vlase, care pastoreste o localitate cu peste 4.000 de etnici rromi. Realitatea este ca pina in prezent, cele mai multe proiecte pentru rromi au fost cistigate de judetul Cluj, cu toate ca si proiectele depuse de alte localitati, inclusiv Slobozia Bradului, au obtinut punctajul eligibil. Reuniunea s-a incheiat in coada de peste si problema rromilor ramine o rana deschisa pe obrazul si asa plin de bube al localitatilor din Romania. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 6 minute, 53 secunde
Daca acum cand liberalii sunt la putere se ridica si pleaca pai in decembrie nici nu mai are rost sa vina.
, acum 739398 zile, 23 ore, 6 minute, 53 secunde
daca si alegatoriise suparau si plecau, mai erati in tronul de primar?primarrul vlase c. ...este el interesat?are centru socio-educational in m arasesti..un proiect in derulare, o splendoare de centru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.