Social

Tinerii atrag atentia asupra pericolului defrisarilor

Iulia Crețu
27 oct 2008 819 vizualizări
Pe 1 noiembrie se cauta "voluntari" pentru plantare de puieti Consiliul Local al Tinerilor Focsani vrea sa mobilizeze populatia municipiului sa dea o mina de ajutor la replantarea zonelor libere din oras.

Un prim pas spre atragerea atentiei asupra taierilor nerationale de copaci s-a produs simbata, cind primarul Mohamad Hadad, consilierii tinerilor, dar si simpli liceeni au iesit sa puna doliu copacilor ramasi netransformati in lemne de foc din Focsani. Sloganul CLT este "Trezeste-te! Ajuta-te sa traiesti!!! Lupta impotriva defrisarilor si a poluarii!". Nu doar adolescentii focsaneni s-au implicat in acest proiect, ci si colegii lor de la Timisoara, Zalau, Piatra-Neamt, Craiova, sau Simleul Silvaniei. "Fiecare consiliu in parte va incerca sa atraga un numar cit mai mare de voluntari la plantarea de copaci. Incercam sa-i facem pe oameni sa constientizeze prin doliul pus de importanta copacilor in viata noastra", spun reprezentantii CLT Focsani. Proiectul este realizat cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Focsani si al Directiei Silvice. A doua etapa a proiectului se va derula pe 1 noiembrie, de la ora 11.00, cind tinerii vor planta puieti. Pentru acest lucru insa, consilierii juniori apeleaza la ajutorul voluntarilor. Cei care vor sa reinverzeasca orasul sint asteptati pe 1 noiembrie in fata Cinematografului Balada. Aviz politicienilor care de pe 30 octombrie sint oficial in campanie electorala. Nu este exclus ca macar pentru imagine cei care se doresc parlamentari sa se chinuiasca sa tina lopata. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 10 ore, 59 minute, 32 secunde
Imi place si sustin aceasta initiativa. Este un gest foarte frumos al acestor tineri, si ma bucur tare mult ca cineva se implica in acest oras. O nelamurire: intalnindu-ma sambata cu acesti copii in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.