Social

«Nu credem pina nu vedem!»

Silvia Vrînceanu Nichita
24 oct 2008 885 vizualizări
Bolnavilor de la usa policlinicii nu le-a venit sa creada ca vor avea o sala confortabila de asteptare

Pina pe 28 octombrie, cind expira «deadline-ul» avansat de Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon» Focsani pentru deschiderea usii policlinicii, bolnavii asteapta afara, in aceleasi conditii in care stau si oamenii strazii. Reporterii nostri le-au inminat noaptea trecuta documentul Autoritatii de Sanatate Publica Vrancea, care anunta o adevarata «revolutie» prinvind protocolul de asteptare si programarea pacientilor. Suferinzii au citit plini de curiozitate documentul, insa la final pe citiva i-a pufnit risul iar altii au spus ca «este prea frumos ca sa fie adevarat» si ca noile masuri ar echivala cu mutarea unor amariti din ghetouri in hoteluri de cinci stele. "Da Doamne! Ne e frica sa nu se ia bagabontii de noi pe strada. Asa am fi si noi protejati de infractori", ne-a spus o mamaie din Dumitresti, care si-a pierdut doua zile pentru a ajunge la o "doctoreasa". "Eu nu cred nimic pentru ca de ani de zile se vorbeste si nimic nu se face", ne-a spus Marioara Ganea, o batrinica hitra, de 70 de ani, din satul Arva, comuna Brosteni. "Acuma nu e chiar frig, dar sa vedeti pe la 4-5 dimineata ce cancer e aici. Macar in hol sa ne lase, in picioare, si tot ar fi bine. Nici nu visez la ce spun ei in hirtia aia", a spus si Aurel Denut, de 52 de ani din Focsani.


Totusi, ceva s-a schimbat ieri


In premiera, conducerea a mandatat un gardian sa inscrie bolnavii noptatici pe un caiet special liniat, care avea rubrici pentru nume, prenume, serie si numar de buletin, dar si cabinetul la care doreau consultatie medicala. Omul de la paza s-a dus insa sa traga un pui de somn dupa miezul noptii, asa ca tot bolnavii au fost cei care si-au batut capul cu intocmirea listei de asteptare pe baza de buletin. Reamintim ca in urma campaniei sociale declansate de Ziarul de Vrancea, autoritatile sanitare din judet au propus mai multe masuri pentru a usura asteptarea bolnavilor, printre care crearea unui spatiu tampon la intrarea in ambulatoriu, in care pacientii veniti la orice ora sa astepte in conditii confortabile, amenajarea unui sistem de informatizare in care bolnavii sa fie programati la cabinete prin monitoare de tip LCD, cit si implementarea unui sistem de programare prin medicii de familie, pentru cei care solicita referate pentru comisia de expertiza si persoane cu handicap. Prima masura ar urma sa intre in vigoare pina pe 28 octombrie. In ciuda acestor masuri optimiste, intr-o discutie care s-a dorit concilianta, dr. Nicolae Moise, managerul general al spitalului ne-a transmis ieri ca articolele publicate nu au facut decit «sa dea apa la moara» bolnavilor, pentru ca asemenea cozi nocturne se formeaza si prin alte judete ale patriei noastre si ca ieri dimineata ar fi ramas nedistribuite bonuri de ordine. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.