Social

Medicamente la liber

Raluca Manolache
24 oct 2008 668 vizualizări
Totusi, per total, se va lua in considerare plafonul alocat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate Farmacistii aflati in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vrancea pot elibera medicamente in tot cursul anului, fara teama ca depasesc bugetul repartizat in anul 2008.

A fost incheiat in acest sens un act aditional la contractul cadru prin care banca sistemului sanitar vrincean se obliga sa deconteze unitatilor farmaceutice toate retetele gratuite si compensate eliberate, sumele ce vor depasi bugetul urmind sa ajunga la farmacii in primul trimestru din 2009. Aceasta decizie a fost luata ieri, dupa ce a fost emisa o hotarire de guvern prin care sint eliminate oficial plafoanele la farmacii. Prin acest act aditional farmacistii au dorit sa fie siguri ca li se vor deconta toate retetele gratuite si compensate onorate "la liber". "In vederea asigurarii eliberarii de medicamente gratuite si compensate Casele de Asigurari de Sanatate pot utiliza angajamente legale suplimentare in cursul anului 2008 in limita bugetului alocat, cu termen de plata trimestrial", a precizat Mihai Copaci, presedintele director general al Casei de Sanatate. De asemenea, din aceasta luna unitatile farmaceutice sint obligate sa ii informeze pe angajatii Casei despre consumul pe care il au in fiecare saptamina. "In cazul farmacistilor care nu transmit consumul vom considera ca acesta a fost zero. Este foarte important pentru ca trebuie sa monitorizam consumul pentru a solicita suplimentari de fonduri", a mentionat Mihai Copaci. De exemplu, in primele doua saptamini din aceasta luna farmaciile vrincene au onorat retete gratuite si compensate in valoare de 2 milioane de lei. Pina de curind, bolnavii faceau adevarate pelerinaje la farmacii in primele zile ale lunii, de teama ca plafoanele alocate se vor epuiza si vor ramine fara medicamentele salvatoare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.