Social

27 de primarii vor primi cu intirziere ajutoarele de incalzire

Mihaela Beșleagă
22 oct 2008 660 vizualizări
De asemenea, autoritatile anunta ca vor verifica daca alimentele constind in zahar si faina ajung la persoanele defavorizate sau sint tinute pe stoc de primarii

Ieri, in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social si a Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor virstnice, care a avut loc la Prefectura Vrancea, a fost prezentata situatia pregatirilor pentru acordarea subventiei pentru incalzirea locuintelor in acest sezon rece. Pina la data de 15 octombrie primariile trebuiau sa inainteze catre Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Vrancea tabelele centralizatoare cu beneficiarii ajutorului pentru incalzirea locuintei cu lemne, dar numai 46 de primarii au transmis situatia. "Beneficiarii din celelalte 27 de unitati administrativ teritoriale vor primi ajutoarele cu intirziere", specifica Cerasela Apostu, purtatorul de cuvint al Prefecturii. Ajutorul se acorda familiilor sau persoanelor singure cu venituri reduse care utilizeaza la incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat, gaze naturale sau lemne, carbuni, combustibili petrolieri. Ajutoarele se acorda in cuantumuri diferite, in functie de veniturile familiei si de sursa de incalzire utilizata, primul pas fiind depunerea unei cereri la primaria de domiciliu. Pentru familiile si persoanele singure a caror venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pina la 155 lei, beneficiare ale ajutorului social stabilit potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei in perioada sezonului rece este de 58 lei. Un alt punct discutat ieri a fost problema nedistribuirii de catre unele primarii a alimentelor constind in faina si zahar pe care le au pe stoc prin programul de furnizare de produse alimentare provenind din stocurile de interventie comunitare catre persoanele defavorizate. "Ieri, la Institutia Prefectului a avut loc o sedinta cu reprezentantii Casei Judetene de Pensii, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si ai Directiei de Munca si Protectie Sociala pentru a se stabili un plan de verificare a tuturor primariilor din judet. Inspectorii vor verifica daca alimentele ajung la beneficiari sau sint tinute pe stoc", mai precizeaza Cerasela Apostu, intr-un comunicat de presa. Verificarile se fac pentru ca exista suspiciunea ca unii edili au de gind sa pastreze aceste ajutoare pentru a le oferi sarmanilor la timpul potrivit, in campania electorala. De asemenea, incepind de luni, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor merg pe teren pentru a verifica daca depozitele corespund normelor sanitar veterinare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.