Social

Spitalul de Contagioase se va deschide mai la primavara

Raluca Manolache
16 oct 2008 710 vizualizări
Directorul Nicolae Moise se pregateste sa cheltuiasca milioane de euro la spital Chiar daca managerul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, dr. Nicolae Moise, a anuntat ca vrea sa dea in folosinta o parte din Spitalul de Boli Contagioase pina la sfirsitul anului, sefii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) nu sint de acord.

Acestia sint de parere ca spatiul va fi functional in momentul in care toate corpurile vor fi finalizate. Pina in prezent corpul A este finalizat in totalitate, iar corpurile B si C sint terminate in proportie de 90%. "Nu se pot muta deocamdata. Profilul spitalului este de boli transmisibile si corpul de cladire in care trebuie mutata sectia nu este gata. Probabil la primavara vor fi finalizate lucrarile. De asemenea, trebuie sa solicitam modificarea structurii si pina cind nu se finalizeaza lucrarile nu putem face acest lucru", a declarat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al ASP Vrancea. Anul acesta, pentru acest obiectiv, spitalul a primit suma de 7,1 milioane de lei, bani care nu ajung pentru finalizarea corpurilor D si E. In acest imobil ar urma sa-si desfasoare activitatea cadrele din sectiile de Boli Infecto Contagioase, Hematologie, Gastroenterologie, Diabet si Boli de Nutritie. De asemenea, ieri, in urma unei adrese de la Ministerul Sanatatii Publice, s-a luat in discutie in colegiul director al Spitalului Judetean si planul de investitii pentru urmatorii ani, in contextul standardelor europene de calitate in domeniul sanatatii. In acest sens, s-a decis ca in unitate sa se investeasca suma de 86 milioane de lei printr-un program national ce se vrea finantat prin fonduri structurale. Acesta se va desfasura pe o perioada de sase ani. Intre altele, in cadrul reorganizarii, unitatea va construi si un elioport special pentru elicopterele medicale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.