Social

Stocurile de medicamente sint la limita

Raluca Manolache
9 oct 2008 590 vizualizări
Multe farmacii si-au terminat plafonul si nu mai onoreaza retete gratuite Si la nivelul judetului Vrancea incepe sa se simta consecintele razboiului dintre Ministerul Sanatatii Publice si distribuitorii de medicamente

In aceasta situatie s-a ajuns dupa ce distribuitorii au sistat livrarile catre farmacii pe fondul datoriilor si a devalorizarii leului. Aceasta decizie va fi mentinuta pina cind MSP va majora pretul medicamentelor. Astfel, unele farmacii au inceput sa aiba probleme in ceea ce priveste onorarea unor retete prescrise de medici. "A fost prima zi in care am simtit o ingrijorare din partea colegilor. Era de asteptat pentru ca deja este a patra zi cind furnizorii de medicamente nu ne mai aprovizioneaza cu produsele care au un rulaj mare. A venit si sezonul bolilor acute si multe din farmacii si-au terminat stocurile la medicamentele care se recomanda pentru tratarea acestor afectiuni. Este o problema si atita timp cind nu primim un semnal de la Bucuresti ca problema ar fi in curs de rezolvare incepem sa ne ingrijoram", a afirmat Fevronia Stoica, presedintele Colegiului Farmacistilor Vrancea. Astfel, pacientii risca sa fie pusi pe drumuri pentru a intra in posesia medicatiei necesare. In acest sens, va fi organizata o sedinta de urgenta la nivelul Colegiului Farmacistilor pentru a se stabili masurile ce trebuie luate pentru rezolvarea acestei probleme. De asemenea, unele farmacii care au terminat plafoanele alocate conform contractului incheiat la inceputul anului cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) nu mai elibereaza medicamente. Retetele nu vor mai fi onorate chiar daca Ministerul Sanatatii a decis desfiintarea plafoanelor deoarece farmacii nu au intrat in posesia unui act aditional prin care sa fie informati de modul de decontare a acestor retete. "Lucram dupa acelasi contract si faptul ca nu am vazut cum arata acest act aditional situatia este neschimbata. De aceea farmaciile care au terminat plafonul pe luna noiembrie nu vor mai elibera retete", a mai spus Fevronia Stoica. Pina la rezolvarea acestei probleme farmacistii spera ca stocurile existente sa fie suficiente. La rindul lor, oficialii bancii sanitare asteapta directive de la Bucuresti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.