Social

Eleve vaccinate impotriva cancerului de col uterin

Raluca Manolache
9 oct 2008 714 vizualizări
Peste 2.000 de fete de clasa a IV-a din judetul nostru vor fi vaccinate impotriva cancerului de col uterin in cadrul campaniei initiate de Ministerul Sanatatii Publice, care a dorit sa introduca vaccinul HPV (Human Papiloma Virus) in programul de vaccinari scolare.

Programul se va derula pe parcursul a trei ani, vaccinul oferind imunitate impotriva virusului HPV, care este asociat cu mai bine de 90 la suta dintre cazurile de cancer de col uterin. Cu toate acestea, si vaccinul impotriva aparitiei cancerului de col uterin poate avea efecte secundare precum roseata sau umflatura la locul injectiei, cefalee, dureri musculare, varsaturi, diaree, dureri abdominale, mincarime, urticarie, dureri articulare etc. In aceste conditii se asteapta clarificari suplimentare din partea autoritatilor sanitare. De asemenea, Ministerul Sanatatii a decis ca toate femeile de 25-64 de ani sa primeasca invitatii pentru a-si face gratuit analizele de depistare a cancerului de col. Campania va fi initiata pentru ca in Romania, anual, in jur de 35.00 de femei sint diagnosticate cu cancer de col uterin si peste 2.000 mor din aceasta cauza. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 14 ore, 54 minute, 6 secunde
daca e atat de controversat, de ce nu s-a mai asteptat cu acest vaccin?!?...cine are certitudine ca pe termen lung, nu are efecte secundare?!??!....noi, parintii, suntem inca sceptici ........nu citeste integral
, acum 739392 zile, 14 ore, 54 minute, 6 secunde
E ceva in neregula cu acest vaccin: modul cum s-a hotarat aceasta campanie-in urma intalnirii a doi politicieni.In spatele lor stau marile companii transnationale dornice de profituri cat mai mari.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.