Social

Doctorii dau adunarea la proteste prin Y! Messenger

Raluca Manolache
7 oct 2008 780 vizualizări
Dupa profesori si functionari publici, si medicii vor sa solicite cresterea salariilor si se gindesc chiar la proteste de strada pentru a forta mina guvernantilor.

Medicii vor cresteri salariale si alte bonusuri

Decizia a fost luata de Adunarea Generala a Colegiului Medicilor din Romania, reunita in zilele de 3 si 4 octombrie, in care s-au discutat neajunsurile practicarii acestei meserii dificile. "Solicitam aceasta crestere avind in vedere salariile mici ale medicilor si inflatia galopanta ce se preconizeaza, deoarece veniturile vor scadea in mod ingrijorator", a aratat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania. Cu aceasta masura sint de acord si medicii vrinceni, chiar daca pina in prezent la filiala din Vrancea a Colegiului Medicilor nu s-a discutat oficial acest aspect. Dr. Valentin Ochean, purtatorul de cuvint al Colegiului, spune ca subiectul ar putea fi pus pe ordinea de zi intr-o sedinta viitoare. De asemenea, ieri pe Yahoo! Messenger a circulat un mesaj prin care medicii erau indemnati sa iasa in fata Autoritatilor de Sanatate Publica din tara pentru a cere bani mai multi la leafa. "Dragi colegi medici din intreaga tara, va propun sa iesim in strada si sa ne cerem drepturile... Poate vreti garzi platite, zi libera dupa garda, servicii medicale gratuite atit pentru voi cit si pentru familiile voastre, salarii minime nete de 2.000 RON si decontarea chiriei (asa cum fac cei din MApN)", se arata in mesajul care a circulat printre medici. Cu toate acestea, ieri, la orele 14.00, cind era programat protestul, nici un medic vrincean nu sosise in fata Autoritatii de Sanatate Publica pentru a protesta pe seama veniturilor salariale prea mici. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 12 ore, 50 minute, 35 secunde
Probabil ca salariile sunt mici la doctori dar au dumnealor grija sa-si rotunjeasca bugetul din spaga. Oricat le va creste salariul nu vor renunta la acest obicei.Din cate stiu eu garzile sunt citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.