Social

Seniorii Crucii Rosii s-au simtit de ziua lor ca la 20 de ani

Mihaela Beșleagă
2 oct 2008 790 vizualizări
Bunicii isi vor petrece revelionul la Viena Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice a fost sarbatorita ieri si de cei aproape 100 de membri ai Clubului seniorilor din cadrul filialei de Cruce Rosie.

Cu fetele pline de lumina, domni si doamne incaruntite, ajunse la o virsta respectabila, s-au bucurat de surpriza pregatita pe terasa restaurantului Deja Vu. Bunicii, timp de citeva ore, s-au simtit ca la 20 de ani. Au fost incintati de masa bogata, de muzica si dans, dar mai ales de socializarea cu ceilalti colegi, de aceeasi virsta, dat fiind faptul ca majoritatea membrilor isi petrec viata singuri. "Din anul 2002 sint in clubul virstei a III-a, ne bucuram foarte mult ca ni s-a dat posibilitatea sa sarbatorim aceasta zi si sa ne intilnim intre noi, ne mai lumineaza viata", ne-a spus Magdalena Drumea, in virsta de 81 de ani. Anii impovaratori nu au mai contat pe ringul de dans, unde batrineii si-au amintit de vremea tineretii, in pasi de vals, sau pe muzica anilor 70. Surpriza zilei a fost programul artistic, de muzica populara, oferit in dar de doua "nepotele" tinere si talentate venite tocmai de la Nistoresti. Alina Cristina Gogorita, fiica primarului din Nistoresti, si Maria Cozmina Cornea, fata contabilului din comuna, ambele in virsta de 14 ani, laureatele mai multor festivaluri de folclor, printre care Comoara Vrancei, Toamna Buzoiana de la Nehoiu sau Floare Mindra de pe Iza, din Maramures, au cintat din repertoriul moldovenesc. "Din pacate, in ziua de astazi putine lucruri se mai fac din suflet. Ma bucur ca sint in mijlocul Clubului de virsta a treia si ca am putut face o surpriza din inima pentru acestia", a tinut sa spuna si primarul din Nistoresti, Ion Gogorita. Sarbatorirea zilei virstnicilor a devenit o traditie pentru Clubul seniorilor. "Cei circa 100 de membri ai Clubului au parte si de alte evenimente, precum serbarea zilelor de nastere, excursii, petreceri de Craciun si Anul Nou. Revelionul din acest an il vom sarbatori la Viena", a relatat Rodica Davidean, directoarea filialei de Cruce Rosie. La intilnirea de ieri a seniorilor a participat si deputatul George Baesu, presedintele filielei, care i-a insotit cu o zi in urma pe membrii Clubului intr-o vizita la Parlament. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.