Social

Pacientii de la UPU nu prea au intimitate

Raluca Manolache
1 oct 2008 1435 vizualizări

Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon din Focsani a fost evaluata privind indeplinirea conditiilor de organizare si dotare, ajungindu-se la concluzia ca bolnavii nu beneficiaza de intimitate in timpul consultului

Unitatea se confrunta cu lipsa de spatiu pentru bolnavi

Actiunea a fost derulata de Autoritatea de Sanatate Publica si Inspectia Sanitara de Stat care au avut in vedere si modul de implementare al ordinului privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic. Dr. Mircea Stoenoiu, seful ISS Vrancea, este de parere ca UPU a trecut cu bine de aceasta evaluare, singurele deficiente referindu-se la spatiul insuficient in care sint primiti bolnavii. Astfel, camera de prelucrare a bolnavilor ar trebui extinsa. "S-a controlat structura, incepind de la locatie, circuite, resurse umane si dotarea cu aparatura medicala. Le-ar mai trebui spatiu pentru personal, dar si pentru preluarea bolnavului, pentru ca actualul spatiu este destul de mic. Urmatoarea directiva europeana referitoare la Unitatile de Primiri Urgente se refera la intimitatea pacientului. Astfel, pacientul nu va mai fi consultat unde sint mai multe persoane. Va trebui ca fiecare bolnav sa fie izolat in momentul in care este consultat", a precizat dr. Mircea Stoenoiu. In consecinta, odata ce vor aparea noile conditii, la UPU va trebui sa se amenajeze un spatiu separat in care sa fie consultati bolnavii. De asemenea, in urma controlului s-a mai constatat ca la UPU mai este nevoie de carucioare pentru transportul bolnavilor, dar si o camera in care sa stea persoanele care sufera de boli contagioase, astfel incit sa fie izolate de ceilalti pacienti. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.