Social

Nu ajung banii pentru Spitalul de Contagioase

Raluca Manolache
29 sep 2008 732 vizualizări
Fondurile repartizate in acest an de Ministerul Sanatatii Publice (MSP) pentru finalizarea Spitalului de Boli Contagioase, care se afla vizavi de sediul Ambulantei, sint insuficiente

Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani a primit pentru acest obiectiv suma de 7,1 milioane de lei, insa banii nu ajung si pentru terminarea corpurilor D si E. Pina in prezent a fost realizat corpul A, iar corpurile B si C sint terminate in proportie de 90%. Managerul Spitalului spera ca pina in luna noiembrie acestea sa fie date in folosinta, dupa ce vor fi mobilate pentru a deveni functionale. In acest imobil ar urma sa-si desfasoare activitatea cadrele din sectiile Infecto Contagioase, Hematologie, Gastroenterologie, Diabet si Boli de Nutritie, ce "gazduiesc" 102 paturi, dar si farmacia gratuita de unde se elibereaza medicamentele pe programele nationale de sanatate. "Estimam ca la sfirsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie, vom putea sa ne desfasuram activitatea in spatiul nou", a declarat dr. Nicolae Moise. Actualul imobil in care se afla sectia de Infecto Contagioase va fi preluat de sectia de Psihiatrie pentru dezvoltarea Centrului de Sanatate Mintala, dar si de sectia de Oncologie. Pina in acest moment, noua unitate sanitara a "inghitit" 14 milioane de lei. Si imobilul in care se afla sectia de TBC urmeaza sa intre in reabilitare, banii necesari urmind sa ajunga la spital prin Consiliul Judetean. Este vorba de 3,2 milioane de lei, pe care directorul Nicolae Moise spera sa ii primeasca pentru aceasta lucrare, in conditiile in care sectia de pneumofiziologie nu este inclusa in planul de reabilitare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.