Social

Sezonul cererilor pentru ajutoare de caldura

Mihaela Beșleagă
25 sep 2008 918 vizualizări
Pentru gaze naturale, ajutoarele sint cuprinse intre 275 lei si 20 lei, iar pentru lemne, carbuni si combustibili petrolieri cel mai ridicat ajutor va fi de 58 lei, iar cel mai mic de 16 lei u pentru a beneficia de aceste ajutoare, trebuie sa va incadrati cu veniturile sub 615 lei/membru de familie

Primariile vrincene au inceput deja sa primeasca cererile locuitorilor care vor sa beneficieze de ajutoarele financiare acordate de stat pentru incalzire pe timpul iernii. Pentru sezonul rece 1 noiembrie 2008 "" 31 martie 2009, Guvernul a anuntat cresterea ajutoarelor acordate populatiei pentru caldura, la gaze naturale si lemne, carbuni si combustibili petrolieri. Astfel, cresterea cuantumului ajutoarelor la gaze naturale se va face in doua etape: cu aproximativ 18% pentru perioada noiembrie-decembrie 2008 si cu inca 10% de la 1 ianuarie 2009. De asemenea, ajutoarele pentru lemne, carbuni si combustibili petrolieri vor creste cu 7% fata de anul trecut. Ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica ramin aceleasi, la fel ca si limitele de venituri pina la care se acorda sprijinul, limita superioara fiind de 615 lei/membru de familie. Procentele compensarilor pentru energie termica, in functie de venituri, sint cuprinse intre 10% si 100%, astfel: 615 lei "" 540 lei 10%, 540 lei "" 480 lei 20%, 480 lei "" 425 lei 30%, 425 lei "" 355 lei 40%, 355 lei "" 310 lei 50%, 310 lei "" 260 lei 60%, 260 lei "" 210 lei 70%, 210 lei "" 155 lei 80%, sub 155 lei 90% si 100% pentru beneficiarii de ajutor social conform Legii nr.416/2001. Pentru persoanele singure, compensarea se majoreaza cu 10%. Pentru gaze naturale, cel mai mare ajutor va fi de 275 lei in perioada noiembrie-decembrie si 303 lei in ianuarie-martie, pentru venituri sub 155 lei/membru de familie. Cel mai mic ajutor este de 20 lei in prima perioada si 22 lei in cea de-a doua perioada, pentru venituri pe membru de familie cuprinse intre 615 lei "" 540 lei. Pentru lemne, carbuni si combustibili petrolieri, cel mai ridicat ajutor, de 58 lei, respectiv 54 lei, il vor primi persoanele cu venituri mai mici de 155 lei lunar, iar cele mai mici ajutoare vor fi de 16 lei. Peste 400 de focsaneni si-au inregistrat deja cererile la Serviciul Public Local de Asistenta Sociala. De mentionat faptul ca depunerea cererilor se face pe toata perioada rece, dar cu cit aceasta se face mai devreme, cu atit veti beneficia de ajutoare mai repede. Pe linga cerere, solicitantul trebuie sa completeze si o declaratie pe proprie raspundere privind veniturile de care dispune. (Mihaela BESLEAGA)


CASETA


Bani de la stat pentru sarmani


Un numar de 1307 familii si persoane singure, din 37 de judete, printre care si Vrancea, vor primi ajutoare financiare in valoare totala de 1.984.430 lei, conform unei recente hotariri de Guvern. Ajutoarele au valori cuprinse intre 300 lei si 78.000 lei. Lista detaliata pe judete a acestor ajutoare urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial. Aceste familii sint in situatii de extrema dificultate din cauza starii de sanatate sau a situatiei financiare precare. Beneficiarii au venituri lunare foarte mici, provenind in principal din pensii pentru limita de virsta, pensii de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social si traiesc in conditii de saracie. "Persoanele adulte din aceste familii, sau copiii acestora, prezinta grave afectiuni de sanatate, care necesita tratamente medicale si interventii chirurgicale costisitoare care nu sint suportate in totalitate de casele judetene de asigurari de sanatate. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se acorda ajutoarele financiare nu au posibilitatea sa obtina venituri din alte activitati, avind capacitate de munca redusa", arata Guvernul. De asemenea, pentru 27 de familii si persoane singure din 14 judete, printre care si Vrancea se vor acorda ajutoare de urgenta in valoare totala de 131.700 lei pentru refacerea locuintelor distruse de incendii. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 6 minute, 41 secunde
nu mai umiliti pensionarii sunt oameni care au dreptul sa traiasca normal -din cotizatia lor de o viata .Nu mai spuneti ca le dati voi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.