Social

In Saptamina Mobilitatii Europene 2008, concursuri de role

Iulia Crețu
19 sep 2008 563 vizualizări
Tema principala a Saptaminii Mobilitatii din acest an este "Aer curat pentru toti". In Focsani, activitatile se vor desfasura la final de saptamina, in Parcul "Nicolae Balcescu".

Simbata, aici vor avea loc diferite concursuri sportive de role si de biciclete, adresate tuturor elevilor, pe categorii de virsta. Incepind cu ora 10.30 are loc inregistrarea participantilor si formarea grupelor de concurs, iar la ora 11.00 va incepe competitia de role, urmata de cea de biciclete. Evenimentul este organizat in parteneriat de Primaria Focsani si Consiliul Local al Tinerilor. "La nivel european, perioada 16 - 22 septembrie este declarata saptamina Mobilitatii Europene, eveniment la care Primaria Focsani si-a inregistrat participarea. Saptamina Mobilitatii Europene este o manifestare anuala, care a debutat in anul 2002, in scopul de a contribui la constientizarea problemelor cauzate de factorii agresivi pentru mediu de catre publicul european. Primul dintre acesti factori este traficul urban. In acest context, trebuie acordata extrem de multa importanta promovarii metodelor de transport ecologice, astfel incit tot mai multi oameni sa aleaga transportul spre locul de munca sau scoala intr-un mod prietenos fata de mediu. Sint incurajate modalitatile alternative de transport, cum ar fi deplasarea cu bicicleta, cu mijloace de transport in comun, mersul pe jos. Aceasta este o modalitate de lupta impotriva schimbarilor climatice, iar noi toti putem avea parte de un aer mai curat", spun reprezentantii Primariei. Desi in Panciu si Adjud autoritatile au decis sa intrerupa circulatia pe principalele artere, in anumite intervale orare, la Focsani, in Saptamina Mobilitatii se merge tot cu masina. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.