Social

10 tineri in dificultate au un job prin AJOFM

Iulia Crețu
11 sep 2008 921 vizualizări
Agentia si-a propus ca pina la finele anului sa mai plaseze in cimpul muncii inca 15 tineri 10 tineri postinstitutionalizati au fost ajutati sa isi gaseasca un loc de munca prin masurile legislative promovate la nivel judetean de catre Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca

Tinerii au fost plasati in cimpul muncii in baza legii 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, cadrul legislativ care reglementeaza protectia sociala a tinerilor postinstitutionalizati. De altfel, agentia si-a propus ca pina la finele lui 2008 sa mai gaseasca cite un loc de munca si pentru alti 15 tineri, proveniti din case de copii sau care au avut de ispasit pedepse privative de libertate. Beneficiile legii 116 se aplica nu doar tinerilor care doresc sa munceasca, dar si patronilor care le ofera un job. "Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea are obligatia de a realiza un acompaniament social personalizat pentru tinerii cu virste intre 16 si 25 de ani aflati in dificultate si confruntati cu riscul excluderii profesionale, in scopul facilitarii accesului lor la un loc de munca. Aceste persoane au dreptul la consiliere profesionala si mediere din partea personalului specializat, prin intocmirea unui plan individual de mediere. In scopul integrarii sau reintegrarii in munca, aceste persoane pot beneficia de plasare la un angajator avizat, in baza unui contract de solidaritate. Angajatorii care incadreaza tineri in conditiile unui contract de solidaritate, vor incheia conventii prin care AJOFM se angajeaza sa ramburseze lunar salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75% din cistigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul National de Statistica", se arata intr-un comunicat de presa al Fortelor de Munca din Vrancea. In atentia Agentiei intra tineri din centre de plasament, tineri singuri cu copii in intretinere, tineri familisti cu copii in intretinere, tineri familisti fara copii in intretinere, tineri familisti care au executat pedepse privative de libertate, dar si alte categorii de tineri in dificultate. "AJOFM Vrancea poate incheia suplimentar, in ultimile doua luni ale anului bugetar, in limita sumelor disponibile din bugetul asigurarilor pentru somaj, contracte de solidaritate si pentru alte persoane in virsta de pina la 35 de ani, cu respectarea prioritatilor enumerate mai sus", mai spun reprezentantii AJOFM. In ultimii doi ani, 15, respectiv 17 tineri si-au gasit o slujba prin acest program destinat combaterii marginalizarii sociale. (Iulia CRETU)


Locuri de munca pentru 91 de someri


Locurile de munca vacante de saptamina aceasta sint variate, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea afisind o lista cu 91 de slujbe pentru care vrincenii pot aplica. Cele mai multe joburi figureaza in industria usoara si in constructii. Cei care doresc unul dintre locurile de munca amintite mai jos se pot adresa AJOFM Vrancea. (I. C.)


confectioner-asamblor articole din textile - 10

muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide - 9

lucrator comercial - 6

operator deservire razboaie de tesut - 5

muncitor necalificat la demolarea cladirilor - 5

instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze - 5

timplar universal - 5

asistent medical generalist - 4

operator calculator electronic si retele - 3

frezor universal - 3

muncitor necalificat in industria confectiilor - 3

masinist la alte masini fixe de transport pe orizontala si verticala - 2

manipulant marfuri - 2

registrator medical - 2

crescator de pasari - 2

strungar universal - 2

sofer de autoturisme si camionete - 1

faiantar - 1

sudor - 1

lacatus constructii metalice si navale - 1

medic medicina generala - 1

magaziner - 1

agent vinzari - 1

agent de interventie paza si ordine - 1

agent de securitate incinte - 1

ingrijitor cladiri - 1

primitor-distribuitor materiale si scule - 1

functionar informatii clienti - 1

casier - 1

vinzator de produse naturiste - 1

constructor-montator de structuri metalice - 1

rectificator universal - 1

sculer matriter - 1

brutar - 1

secretara - 1

amanetar - 1

lacatus mecanic - 1

femeie de serviciu - 1

operator preparare bauturi alcoolice si racoritoare - 1






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.