Social

Bolnavi taxati de Ambulanta

Raluca Manolache
11 sep 2008 855 vizualizări
Apartinatorii bolnavilor care nu reprezinta urgente medicale trebuie sa scoata din buzunar pe transportul la cerere intre 1,85 lei/km si 2,22 lei/km

Bolnavii care nu reprezinta afectiuni considerate urgente, dar totusi vor sa fie transportati cu ambulanta in localitatea de domiciliu sau la un spital din alt judet, trebuie sa plateasca. Aceasta decizie s-a luat pentru ca nu toate serviciile sint decontate de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, fondurile institutiei fiind astfel insuficiente. Dr. Danut Ceamburu, managerul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea, spune ca este vorba de transporturile cu ambulanta solicitate de pacientii care nu au cu ce sa se deplaseze la domiciliu dupa internarea in Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. "Este un serviciu care nu este decontat de Casa de Asigurari de Sanatate si trebuie taxat. Este vorba de un tarif care este stipulat in contractul incheiat cu Casa de Sanatate. In functie de masinile pe care le avem la dispozitie se fac astfel de transporturi", a mentionat Danut Ceamburu. Astfel, Ambulanta percepe tarife in functie de sezon, iarna acestea fiind mai mari, dar si in functie de tipul ambulantei cu care va fi transportat pacientul. Vara, pentru o ambulanta de tip C se plateste 1,85 lei/km, pentru ambulantele de tip B si A1A2 se da 1,80 lei/km si pentru o Dacie 0,92 lei/km. In sezonul rece pacientii trebuie sa dea pentru o ambulanta de tip C 2,22 lei/km, pentru ambulantele de tip B si A1A2 se da 2,16 lei/km si pentru o Dacie se da 1,10 lei/km. De asemenea, daca dau un ban in plus, bolnavii vor fi insotiti si de personal medical calificat. Pentru o autosanitara cu medic si asistent se mai plateste 425 lei si pentru un asistent se da 386 lei. "Sint persoane care intreaba cit ii costa o ambulanta cu medic si asistent. Nu s-a plins nimeni pina acum de aceste tarife", a precizat Ceamburu. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.