Social

Padurari, pe locuri, fiti gata, start!

Nicoleta Cristea
5 sep 2008 641 vizualizări
Luni, padurarii se vor intrece pentru titlul de cel mai bun padurar din judet, concurs care va avea loc la Ocolul Silvic Soveja, unde exista un punct de pregatire si perfectionare.

Aceasta competitie ii precede celei din luna iulie, desfasurata la nivelul ocoalelor silvice din judet, iar cel ce va cistiga locul I va participa la faza nationala. "Participantii vor da atit probe teoretice, de tipul testelor grila, dar si teste practice. Printre altele, vor trebui sa recunoasca specii forestiere, sa sorteze materialul lemnos, sau sa masoare diametrul si inaltimea anumitor arbori. Avem premii in bani, conform contractului colectiv de munca", ne-a declarat Gheorghe Raduta, directorul adjunct al Directiei Silvice. Anul trecut, faza nationala a concursului s-a desfasurat la omologii din Republica Moldova, cu care padurarii vrinceni se mindresc ca au pastrat o relatie deosebita. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.