Social

De ziua fara masini, noi tot cu masina mergem

Iulia Crețu
5 sep 2008 797 vizualizări
Ne plingem ca ne sufocam de poluare, dar nu renuntam la masina!

Saptamina mobilitatii europene, zile in care masina ar trebui sa stea mai mult decit sa mearga, nu pare sa impresioneze prea tare administratiile locale vrincene. Focsanii, spre exemplu, cu toate ca se confrunta cu poluare si zgomot, nu anunta nici o intrerupere a circulatiei pe principalul bulevard, asa cum se intimpla in anii precedenti. Municipalitatea ar putea motiva ca se lucreaza pe anumite artere in cadrul "marii asfaltari", iar o inchidere a circulatiei spre centru ar bloca si mai mult traficul. Insa, raspunzind unui program european care spune "NU" autoturismului personal, ar trebui respectate prevederile ecologice. In schimb, municipiile Adjud si Panciu, intre 16 si 22 septembrie, in anumite intervale orare si chiar pentru o zi, anunta interzis pentru masini pe anumite artere de circulatie. "In perioada 16-22 septembrie va avea loc a 7-a editie a Saptaminii Mobilitatii sub deviza «Un aer curat pentru toti». Aceasta tema incurajeaza autoritatile locale sa aloce mai mult spatiu traficului nemotorizat si sa regindeasca balanta dintre spatiul ocupat de masini si spatiul verde, in vederea imbunatatirii calitatii aerului la nivel local", spun reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului. Anul acesta, lupta impotriva poluarii se va da, simbolic, prin impartirea de pliante, organizarea de expozitii de desene, seminarii si mese rotunde si, timid, prin curatare de spatii verzi, intreceri sportive in aer liber si activitati educative. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.