Social

Sistemul sanitar lasa de dorit

Raluca Manolache
5 sep 2008 740 vizualizări
Acelasi lucru se poate spune si despre bolnavii asigurati

Asiguratii si-au putut exprima parerea cu privire la calitatea serviciilor medicale din judet. In acest sens, Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) a pus la dispozitia vrincenilor un chestionar de satisfactie, care a fost completat de 201 persoane cu virste cuprinse intre 18-60 ani. Cu aceasta ocazie, s-a putut constata ca doar 92 de persoane isi cunosc bine drepturile si obligatiile, chiar daca au beneficiat de servicii medicale in spitale. Statisticile intocmite pe baza acestui chestionar arata ca in Vrancea conditiile de cazare, spitalizare si alimentatie lasa mult de dorit, precum si modul de finantare atunci cind vine vorba de prescrierea si eliberarea medicamentelor. "Dupa centralizarea datelor putem spune ca la calitatea serviciilor medicale nu se constata o imbunatatire. In ceea ce priveste atitudinea cadrelor medicale se constata o relativa crestere procentuala. 60% din cei care au completat chestionarele considera ca ar fi de dorit ca bugetul pentru medicamente sa fie alocat medicului", a precizat Mihai Copaci, seful CAS Vrancea. Asiguratii au evidentiat si unele aspecte pozitive. 84 dintre bolnavii chestionati au spus ca au primit medicamente din spital, 141 de persoane au mentionat ca medicii de familie le-au acordat un timp suficient cind au fost consultati, iar 74 de asigurati s-au aratat incintati de serviciile medicale primite in spitale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.