Social

Micul Print , primul centru regional pentru copiii cu autism

Mihaela Beșleagă
2 sep 2008 2081 vizualizări
In Focsani va functiona primul centru din zona de sud-est a Romaniei pentru recuperarea copiiilor cu autism, intitulat Micul Print .

Acesta va fi rezultatul implementarii de catre Asociatia Speranta Andradei si firma Rodistrib SRL a proiectului "Centrul Zonal, Interjudetean de Recuperare a Copilului cu Autism Micul Print". Proiectul are printre obiective extinderea si dezvoltarea serviciilor oferite in prezent prin Centrul de zi "Micul Print", singurul din regiune specializat pe recuperarea copiilor cu autism, si promovarea modelului de buna practica la nivel regional. De serviciile centrului vor beneficia 60 de copii diagnosticati cu autism sau tulburari din spectrul autist, din judetele Vrancea, Buzau, Galati, Constanta, Braila si Tulcea. "Conform statisticilor existente, in regiunea de sud-est sint identificati cu autism circa 200 de copii, dar exista un numar mare de copii care nu sint diagnosticati la timp din cauza lipsei instrumentelor de screening in vederea evaluarii si diagnosticarii precoce", se arata in propunerea de proiect a Asociatiei. Programul, care urmeaza sa se desfasoare pe o perioada de 12 luni, isi propune, printre altele, amenajarea si dotarea spatiilor de terapie recuperatorie senzoriala, kinetoterapie, dar si a unui spatiu special de joaca. Proiectul este finantat cu fonduri nerambursabile prin programul Phare 2006, in valoare de 104.400 euro, care reprezinta 87% din totalul costurilor. Consilierii judeteni au aprobat joia trecuta in unanimitate de voturi incheierea unui parteneriat intre Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si Asociatia Speranta Andradei din Focsani, in vederea cofinantarii proiectului de catre CJ cu suma de 8.400 euro, reprezentind 7% din costuri. De asemenea, DGASPC se obliga sa asigure continuitatea proiectului pe o perioada de trei ani si sa realizeze lucrari de reabilitare termica si reparatii la sarpanta noului spatiu in care va functiona centrul, pus la dispozitie de CJ pe Str. Cuza Voda nr. 56. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.