Social

Detinutii nu vor mai primi pachete cu mincare de acasa

Nicoleta Cristea
30 aug 2008 1212 vizualizări
Cel mai tirziu la sfirsitul acestui an detinutii vrinceni nu vor mai avea voie sa primeasca pachete cu bunuri alimentare venite din exterior.

Autoritatile Penitenciarului Mindresti spun ca masura este justificata, intrucit au avut de multe ori cazuri in care au fost introduse in interiorul inchisorii, prin intermediul pachetelor, bani ascunsi, fiole de alcool, sau chiar telefoane mobile.In alte unitati se pare ca la mare moda sint pachetele care contin droguri ascunse, insa la Mindresti, pina in acest moment, nu s-au inregistrat oficial cazuri de trafic sau consum de droguri. "Ideea e ca se interzic bunurile alimentare din exterior, in afara de obiecte de uz personal ca haine, lenjerii de pat, care sint mai usor de controlat. Am gasit obiecte ascunse chiar si in cutii de compot sau in piine. Oricum, in conditiile in care ne propunem sa extindem spatiul magazinului nostru, detinutii vor putea gasi si aici toata gama de produse de care au nevoie", a specificat seful interimar al Penitenciarului Mindresti, comisarul sef Ionel Dita. In plus, familiile detinutilor le aduc de regula acestora si bani, cu care isi pot cumpara cele necesare de la chioscul penitenciarului. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.