Social

Halatele albe nu-si vor primi salariile

Liliana Nenciu
3 iun 2005 866 vizualizări
Daca cererile nu le vor fi aprobate, sindicalistii din sanatate ameninta cu intrarea in greva generala pe 5 iunie. Ministerul Sanatatii considera exagerate actiunile de protest ale Sanitas

Sindicatului Sanitas a protestat ieri in fata Ministerului Sanatatii, pentru a treia oara in acest an, iar judetul nostru a fost reprezentat de sase grevisti. Dupa cum spun sindicalistii, aceste pichetari sint o consecinta a faptului ca fosta guvernare a adoptat ordonante de urgenta prin care le-a aprobat angajatilor din sistemul sanitar o serie de drepturi, fara a prevedea sumele necesare in bugetul pentru anul 2005. "Peste 7.000 de sindicalisti au pichetat sediul Ministerului Sanatatii. Cred ca astfel de proteste sint benefice pentru a stimula conducerea si pentru a ne primi si noi drepturile care ne revin. Nu cred ca am cerut prea mult, am vrut doar sa avem bani de salarii pina la sfirsitul anului, tichete de masa si al 13- lea salariu. Nu stiu de ce nu ne acorda aceste drepturi. Si oamenii sufera din aceasta cauza, pentru ca nu avem medicamente si materiale sanitare in spitale. Vom intra in greva generala daca nu ne vor fi solutionate cererile", ne-a spus Claudiu Grosu, presedintele Sanitas Vrancea. In ceea ce priveste solutionarea cerintelor Sanitas, MS a propus o forma de protocol, prin care sa se negocieze separat acordarea tichetelor de masa si a nivelului celorlalte drepturi, astfel incit sa fie acordate doar acele drepturi care pot fi acoperite de bugetele spitalelor. Acest protocol vizeaza in special unitatile care nu isi indeplinesc criteriile de finantare, pentru ca nu au pacienti, si spitalele care au dificultati de plata a datoriilor. In privinta reducerilor de personal din sistemul sanitar, MS a asigurat ca nu vor exista diponibilizari, mai ales ca multe spitale au posturi neocupate. Astfel, MS considera exagerate actiunile de protest ale Sanitas, in conditiile in care singura problema ramasa nerezolvata este cea privind tichetele de masa si celelalte drepturi salariale la spitalele care nu au fonduri pentru a le plati la nivelul maxim. Sindicalistii asigura ca vor cere acordul Consiliului National Sanitas si vor intra in greva generala, daca cererile nu le vor fi rezolvate pina pe 5 iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.