Social

47 de copii din Slobozia Bradului au ajuns la spital cu hepatita

Raluca Manolache
22 aug 2008 573 vizualizări
Autoritatile sanitare au declarat ca este vorba de o epidemie Hepatita A, denumita generic "boala miinilor murdare" face ravagii printre copiii din comuna Slobozia Bradului. In ultima perioada, la sectia de boli infecto-contagioase de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" au fost internati 47 de copii diagnosticati cu aceasta afectiune.

Situatiile arata ca 11 cazuri s-au inregistrat la copiii cu virste intre 1-4 ani si 36 cazuri sint la copiii cu virste cuprinse intre 5-9 ani. Din cauza numarului mare de pacienti Autoritatea de Sanatate Publica a intrat in alerta, in Slobozia Bradului fiind declarata epidemie de hepatita A. "Copiii au fost afectati din cauza modului dezorganizat si haotic de viata. Boala este usoara, mai ales la copii. Bine ca nu au facut adultii hepatita A. Cind s-a declarat epidemie foarte multe persoane au venit sa se vaccineze", a declarat epidemiologul Marina Maiorov, directorul adjunct al ASP. Medicii au vaccinat in jur de 300 de persoane din localitate care au intrat in contact cu prichindeii bolnavi. De asemenea, s-a decis ca toate fintinile sa fie igienizate astfel incit apa sa nu faca parte dintre cauzele care duc la raspindirea bolii. "Pentru evitarea aparitiei bolii s-au dezinfectat fintinile si s-au luat probe pentru analize. Este o afectiune care a aparut din cauza unei igiene deficitare. Am stat de vorba cu familiile, au primit sfaturi de igiena pentru a se evita raspindirea bolii", ne-a spus si primarul Valerica Zamfirescu. "Boala miinilor murdare" apare de cele mai multe ori din lipsa conditiilor de igiena din cadrul locuintelor, din lipsa igienii personale si a celei alimentare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.