Social

Vom avea din nou compensate

Liliana Nenciu
2 iun 2005 755 vizualizări
Fondurile destinate medicamentelor au fost redistribuite pentru deblocarea crizei. Cu toate acestea, nu toate farmaciile vor elibera retete gratuite si compensate.

In urma redistribuirii fondurilor, farmaciile din Vrancea aflate in relatie contractuala cu CAS au posibilitatea de a elibera in continuare medicamente gratuite si compensate. Conform unei dispozitii a Casei Nationale de Asigurari, CAS Vrancea a avut posibilitatea de a repartiza fonduri aferente trimestrului IV, pentru a acoperi deficitul din primele doua trimestre. In judet, 24 de farmacii au primit astfel de transferuri de sume, in valoarea totala de 12 miliarde lei. "Acesti bani nu reprezinta o rectificare bugetara. Farmaciile au posibilitatea sa dispuna de fondurile alocate anual, neconditionat, pina la epuizarea lor", a declarat directorul CAS Vrancea, medicul Constantin Buza.

Situatia cea mai critica o inregistreaza insa cinci din cele 54 farmacii aflate in relatie contractuala cu CAS, care, pina la acest moment, au epuizat integral fondurile alocate anului 2005. "Nu mai avem ce bani sa primim, deoarece noi ne-am consumat fondurile pentru intregul an. Si asa au fost putini banii care ne-au fost alocati, nu a mai avut cum sa ne mai si ramina. Oamenii vin zilnic si intreaba daca mai dam compensate, cu toate ca de fiecare data le explicam ca nu vom mai elibera pina la sfirsitul anului, daca Ministerul Sanatatii nu va gasi solutii pentru rezolvarea acestei situatii din sanatate", ne-a spus Neta Ormevisan, de la farmacia "Ortansa" din Focsani. "Am auzit ca va fi vorba de o redistribuire a sumelor ramase farmaciilor de la inceputul anului si pina in momentul de fata. Mi se pare corect ca acesti bani sa le revina. La farmacia mea s-au epuizat fondurile pe intreg anul 2005, iar singura solutie salvatoare pentru farmaciile care si-au epuizat plafoanele ar fi ca Ministerul Sanatatii sa ne aloce noi fonduri", ne-a spus Fevronia Stoica, presedinta Colegiului Farmacistilor Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.