Social

Preotii se vor implica in domeniul social

Raluca Manolache
16 aug 2008 737 vizualizări
Slujitorii Bisericii ar putea participa la imbunatatirea serviciilor socio-medicale Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii au incheiat un protocol de colaborare prin care Biserica se va implica, oficial, in domeniul medico-social.

Contractul a fost incheiat pe 10 ani si urmareste imbunatatirea serviciilor medico-sociale. "Prin acest contract preotii trebuie sa ne ajute in rezolvarea problemelor referitoare la stilul de viata, sa reducem si sa eliminam consumul de produse care dauneaza sanatatii, ca tutunul, alcoolul, drogurile", ne-a spus dr. Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vrancea. Prin acest protocol, slujitorii Bisericii vor participa efectiv la imbunatatirea mediului social, imbinind activitoarea sfintitoare cu cea a slujirii aproapelui. "Am luat legatura cu reprezentantii Protoieriei si au fost extrem de incintati de acest parteneriat. Am mai avut o experienta asemanatoare in 2005 cind am fost la inundatii si eram in postura de a apela la preoti pentru a mobiliza oamenii. Toti preotii s-au bucurat de acest parteneriat", ne-a mai spus dr. Cornelia Draguna. De cealalta parte, Patriarhia Romana a initiat deja infiintarea de birouri sociale in fiecare parohie din tara astfel incit Biserica, prin slujitorii sai, sa participe in mod real la ajutorarea si educarea celor aflati in nevoi. Deocamdata totul este la nivel declarativ si de la vorbe la fapte drumul este, de cele mai multe ori, destul de lung. Desi in Vrancea exista 5 Protoierii cu peste 200 de parohii, doar citeva unitati de cult se ocupa cu adevarat si de domeniul social. Avem un singur centru de zi - Centrul "Danut", la parohia Sfintul Gheorghe din Pitulusa (Brosteni), condus de preotul Dorel Norocea si psihologul Elisabeta Norocea, o initiativa personala. In rest, vorbe. Numai vorbe! (Raluca Manolache)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 15 ore, 4 minute, 3 secunde
Ah da, vor sa se implice in domeniul social ! Ce chestie tare. Pai catolicii fac de cand se stiu asta ca sa nu mai vorbim de Isus ca el numai asta a facut. Afacerile cu terenuri, parohii, mertanele nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.