Social

Directia de Munca Vrancea se imparte in doua

Mihaela Beșleagă
13 aug 2008 3272 vizualizări
Directia de Munca si Protectie Sociala se va reorganiza in Agentia Judeteana de Plati si Prestatii Sociale si Directia de Munca si Incluziune Sociala u Agentia va prelua toate platile de alocatii, indemnizatii si ajutoare sociale derulate pina acum de Directie

Pina la finalul anului in curs, cel mai probabil, Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Vrancea se va reorganiza, in contextul infiintarii la inceputul anului a Agentiei Nationale de Plati si Prestatii Sociale (ANPPS). Toate Directiile de Munca judetene vor intra in restructurare, noua Agentie urmind sa preia administrarea si gestionarea tuturor prestatiilor sociale, precum alocatii, indemnizatii, ajutoare sociale, derulate pina in prezent prin DMPS. Conform noii organizari, Directia de Munca si Incluziune Sociala, asa cum se va numi, va pastra din vechea structura doar controlul si asigurarea respectarii legislatiei la nivelul contractelor colective de munca, precum si formarea profesionala. In schimb, Directia va avea mai dezvoltat un nou compartiment, cel de incluziune sociala. "Reorganizarea institutiei se va face cu plinsete si suspine, dar asta este situatia. In trimestrele III-IV din acest an, actiunea trebuie incheiata", a declarat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Paul Pacuraru, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate vineri la Suceava. Ministrul a precizat ca nu vor avea loc concedieri, dar experienta a aratat ca nici transferurile nu sint intotdeauna agreate de angajati. Practic, vor ramine aceeasi salariati, doar ca vor figura la proaspata institutie. Beneficiarii prestatiilor sociale vor resimti schimbarea doar prin faptul ca vor trebui sa se adreseze unei institutii cu o denumire diferita, iar toate platile sociale vor figura pe un singur talon. La nivelul judetului Vrancea nu se stie inca data exacta in care se va trece la reorganizarea si mutarea salariatilor, intrucit, desi Agentia a luat fiinta in luna februarie a acestui an, pina in acest moment DMPS nu a primit nici un ordin de la Guvern privind normele de aplicare. "Pina acum nu am primit ordinul de la Guvern, asteptam, dar este un proces de durata. Infiintarea Agentiei vine ca urmare a alinierii la directivele Uniunii Europene, urmind sa se creeze o baza informatica unica, completa, pentru toate prestatiile sociale", spune Catalin Pogorevici, purtatorul de cuvint al DMPS Vrancea. Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale s-a infiintat in subordinea Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, prin Legea nr. 47/2006, ca organ de specialitate cu personalitate juridica, ce are drept scop crearea unui sistem unitar privind administrarea procesului de acordare a prestatiilor sociale. Agentia este condusa de un presedinte a carui functie este asimilata celei de secretar de stat, iar conducerea agentiei teritoriale se exercita de catre un director executiv, functionar public de conducere, prin concurs. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.