Social

Solidaritate pentru sinistratii din Moldova

Doina Ganea
12 aug 2008 729 vizualizări
Politicienii trimit ajutoare victimelor inundatiilor si string capital de imagine Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) si Clubul Pensionarilor din Focsani au organizat zilele acestea o colecta de ajutoare pentru sinistratii din judetul Bacau.

Un prim transport cu donatii a plecat astazi la destinatie sub coordonarea consilierului judetean PNL, Nicu Mazere. "Am strins bani de la cei care au vrut sa doneze si am cumparat cite ceva pentru a-i ajuta pe sinistrati. O delegatie se va deplasa cu ajutoare in prima localitate inundata din judetul Bacau. Din delegatie vor face parte trei reprezentanti ai Clubului Pensionarilor si doi ai Patronatului IMM-urilor. Ei vor duce ajutoarele direct la casele celor nevoiasi. Vrem sa mergem direct la cetatean, fara sa mai trecem ajutoarele prin alti intermediari. Gestul de umanitate si solidaritate l-am facut la sugestia oamenilor de afaceri si a pensionarilor din Club care au depus tot sufletul in aceasta actiune", ne-a declarat Nicu Mazere, presedintele Patronatului IMM-urilor din Vrancea. Potrivit acestuia, ieri au plecat catre sinistratii din Saucesti, Bacau 100 de pachete cu ajutoare, fiecare pachet continind paturi, lenjerii de pat, prosoape, detergenti, oale, cratite, imbracaminte si incaltaminte, toate noi. Din partea Patronatului IMM-urilor au plecat ieri trei microbuze cu ajutoare din trei colturi diferite ale orasului, cu destinatia Bacau. "Vreau sa va spun ca am fost acolo personal si le-am distribuit ajutoarele. Oamenii au fost foarte multumiti de ceea ce au primit. Asta pentru ca toata lumea le-a dus de mincare, dar obiecte din acestea de folosinta nu le-a adus nimeni", a precizat Nicu Mazere la intoarcerea de la Saucesti. Un alt liberal care s-a implicat in ajutorarea sinistratilor din Moldova este primarul de la Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu. Acesta a plecat ieri cu un camion de cereale, zahar, ulei si o suma de bani strinse de la populatie. "Aceasta colecta de ajutoare s-a facut la initiativa Primariei, iar oamenii au fost extrem de saritori. Au venit si au adus ce au putut fiecare, bani sau produse. Asa am strins in jur de 3 tone de griu, 3,8 tone de porumb, zahar, ulei si 5.500 de lei pe care ii vom da primarului comunei Saucesti pentru a le imparti la sinistrati", ne-a declarat Valerica Zamfirescu. Primarul comunei Slobozia Bradului a insotit ieri personal transportul cu ajutoare pentru sinistratii de la Saucesti si a precizat ca va mai trimite un alt transport de ajutoare saptamina viitoare. Si organizatia PSD Vrancea a anuntat ca va trimite in cursul zilei de astazi ajutoare sinistratilor din judetul Botosani. Astfel, un camion cu 20 de tone de cereale (griu si porumb) si 200 kg de legume va ajunge in comuna Radauti Prut, unde 182 de familii au fost afectate, iar 144 de locuinte au fost distruse de inundatiile catastrofale produse in luna iulie a acestui an. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.