Social

Presedintia Obstii Valea Sarii, disputata de doua tabere

Mihai Boicu
6 aug 2008 1526 vizualizări
Dumitru Toma a fost ales presedinte in cadrul unei Adunari Generale contestate de Consiliul de Administratie u acesta spune ca CA refuza sa-i dea stampila pentru a putea valida alegerile si ca o va cere in instanta

Conducerea Obstii Valea Sarii este disputata de doua tabere. Dumitru Toma a fost ales presedinte duminica, in urma unei adunari generale care este contestata de actualul Consiliul de Administratie. Disputa a plecat dupa ce fostul presedinte, Valentin Marcu, a demisionat din functie. Dumitru Toma, membru al Obstii, a spus ca a convocat o adunare pe 6 iulie, atunci cind s-a aprobat infiintarea unei comisii, prin care s-a verificat activitatea Obstii Valea Sarii. Ca urmare a verificarii, Nicusor Bordea s-a ales cu un dosar aflat in cercetare la Politia Vidra. Acesta este membru al Consiliului de Administratie, dar are si o firma care are afaceri cu obstea. Pe 20 iulie, a fost convocata o noua Adunare Generala in care s-a stabilit ca pe 3 august sa fie ales un nou presedinte. Dumitru Toma sustine ca adunarea a fost convocata statutar, cu semnaturile a o cincime din cei 622 de membri ai obstii, iar la sedinta au participat peste jumatate dintre acestia. Toma a fost ales presedinte, dupa ce a concurat pentru functie cu Valentina Dragomirescu. "Actualul presedinte al obstii, Rosca Costica, care este consilier local PNG si padurar la Ocolul Silvic Vidra, nu recunoaste valabilitatea alegerilor. Refuza sa ne dea stampila. Am fost la secretara obstii, l-a sunat si a refuzat sa ne-o dea. Am fost astazi la notar pentru validarea alegerilor si ne-a spus ca trebuie sa venim cu stampila obstii. Vom face o notificare, sa ne dea stampila, dupa care vom solicita acest lucru prin ordonanta presedintiala", ne-a declarat Dumitru Toma.

"Sint datori la obste"

Costica Rosca a replicat spunind ca obstenii care incearca sa-l "inscauneze" presedinte pe Dumitru Toma au interese financiare sa faca acest lucru. "Ei forteaza nota pentru ca sint datori la obstea noastra. Le-am trimis o notificare pentru ca au datorii de sute de milioane pentru lemne si cind au fost fortati au zis ca ne rastoarna. Fostul presedinte a demisionat tot datorita lor, pentru ca le-a intins o mina si si-au batut joc de el. Le-a dat partida, au luat lemn, l-au vindut, au luat banii si nu au mai platit", ne-a declarat presedintele Costica Rosca. Acesta spune ca Adunarea Generala din 3 august nu a fost statutara deoarece nu a fost anuntata intr-o publicatie locala, iar alegerile ar trebui organizate pe 26 octombrie, atunci cind se termina mandatul actualului Consiliu de Administratie. "Se pare ca unii oameni au fost mai mult fortat la alegeri, iar unii se pare ca nici nu sint membri ai obstii. La convocare au fost mai mult de o cincime dintre obsteni, insa si aici au spus ca au fost trimisi de noi, cei din Consiliul de Administratie", a mai declarat Costica Rosca. Miza pentru conducerea Obstii Valea Sarii nu este de neglijat deoarece aceasta are o suprafata de 1.415 hectare de padure si 260 de pasune impadurita. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.