Social

Colecta de ajutoare pentru sinistrati, la Scoala nr. 2

Ana-Maria Cantia
5 aug 2008 1093 vizualizări
Tot mai multi vrinceni s-au aratat dornici sa stringa ajutoare pentru sinistratii din Moldova. Astfel la Scoala Nr. 2 din Focsani, profesorul de fizica Vasile Vlase a inceput de simbata sa-i convinga pe focsaneni sa fie aproape de semenii lor napastuiti de ape.

Profesorul recunoaste ca este destul de greu si ca mai intii s-a izbit de refuzul colegilor care nu au vrut sa isi sacrifice concediul. "Merge greu, mai ales ca multi dintre colegi sint in concediu. Un sprijin vom primi de la Asociatia Umanitara "Repere" din Bacau care ne va ajuta cu transportul produselor colectate si cu distribuirea acestora catre cei care au cea mai mare nevoie de ajutor in aceste zile de grea incercare", ne-a spus profesorul Vasile Vlase. Dascalul focsanean, impreuna cu un grup de elevi inimosi, asteapta zilnic ajutoarele concetatenilor. Profesorul vrea sa-i implice si pe elevi, dar si pe fostii elevi ai scolii. Oamenii pot aduce alimente neperisabile si imbracaminte sau incaltaminte. O astfel de initiativa are loc si la Liceul "Emil Botta" din Adjud. Aici, de colectarea ajutoarelor s-au ocupat doua eleve alaturi de profesorii Petru Dinicu, familia Constantin Negru si Constantin Constantinescu. Acestia au batut din poarta in poarta pentru a incerca sa-i convinga pe cei cu posibilitati financiare dar si pe cei mai simpli dintre adjudeni sa vina in sprijinul sinistratilor de la Saucesti, Bacau. Pe linga timpul investit, profesorii au contribuit si cu sume importante de bani, imbracaminte si alimente. Ca si la Focsani, profesorii si elevele s-au lovit de indiferenta unora. Mai mult decit atit, pentru cei patru profesori, cel mai greu moment a fost cind unii colegi nu au vrut sa contribuie nici macar cu o sticla de apa minerala, desi la finele saptaminii trecute, profesorii care au participat la examenul de bacalaureat si-au primit banii pentru corectura. Pina acum, s-au dus la Saucesti trei tone de ajutoare dar colectarea continua si saptamina aceasta. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.