Social

Stefania si Alina au nevoie de ajutor!

Mihaela Beșleagă
5 aug 2008 1076 vizualizări
Doua surori din Dumbraveni, de 1 si 7 ani, sufera de boli cumplite, din cauza carora au ramas cu retard fizic si psihic

O familie din comuna Dumbraveni trece prin momente dificile, incercind sa asigure ingrijirea si cele necesare unei vieti normale celor doua fiice cu probleme grave de sanatate. Fata cea mica, Stefania Andreea Pirvu, se lupta, la doar 1 an si 9 luni, cu o afectiune grava, care ii incetineste evolutia normala a organismului. Micuta Stefania sufera de seta talasemie majora si retard motor, o anemie majora, care se manifesta prin faptul ca globulele albe le maninca pe cele rosii, unul dintre simptome fiind marirea splinei si a ficatului. Din cauza gravitatii acestei boli, parintii merg cu fetita o data pe luna la Bucuresti, pentru "improspatarea" singelui. "La doua saptamini trebuie mers la Bucuresti pentru transfer de singe, la Spitalul Fundeni. Medicii ne-au spus ca o operatie nu poate fi facuta pina la 3 ani, pina atunci facem si noi ce ne sta in puteri ca sa nu se agraveze boala", spun parintii Serban Pirvu si Elena-Corina Bican. Pina la virsta de 5 luni, starea de sanatate a fetitei a fost normala, dar la un moment dat au inceput problemele, cind parintii au observat ca are abdomenul marit. Alarmati, au mers pentru investigatii medicale la Cluj, apoi la Bucuresti, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde i s-a dat diagnosticul final. Si ca si cum aceasta nefericire nu ar fi fost de ajuns, cei doi parinti mai au in ingrijire o fetita, Alina Cristina, de 7 ani, care este incadrata in gradul grav de handicap. Starea fetei ar lasa pe oricine fara cuvinte. Desi are o virsta la care un copil normal ar merge la scoala, Alina Cristina are un retard fizic si mental major, suferind de o boala crunta. Fata este imobilizata la pat, paralizata, are crize din ce in ce mai dese si nu poate vorbi. Din aceasta cauza, Alina Cristina are nevoie de ingrijire permanenta, dar si de o alimentatie speciala. "Fata cea mare, la 6 luni i s-a descoperit un cheag de singe pe creier. Interventia medicilor a fost tirzie, de aceea a ramas cu retard, nu vorbeste, nu maninca decit pasat, cu seringa ii dam apa, daca ne credeti. Cind sintem noi cu cea mica la Bucuresti, ramine in grija bunicii, dar e foarte greu", spun parintii. Fata necesita recuperare, dar pentru asta este nevoie de bani, iar familia Pirvu de abia se poate descurca cu cheltuielile zilnice. Daca doriti sa veniti in sprijinul celor doua fetite puteti face donatii in cele doua conturi deschise la BRD: RO49BRDE400SV10890174000 in lei si RO45BRDE400SV10890254000 in euro. De asemenea, puteti contacta direct familia Pirvu din Dumbraveni la numarul de telefon 0747.588.668, dar sinteti asteptati si la sediul redactiei noastre sau ne puteti contacta la numarul 0237/237.777. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.