Social

Raed Arafat, in control la Ambulanta

Raluca Manolache
5 aug 2008 1550 vizualizări
Creatorul SMURD i-a indemnat pe ambulantieri sa-l deranjeze ori de cite ori au probleme Subsecretarul de stat Raed Arafat din cadrul Ministerului Sanatatii Publice a facut simbata un control fulger la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ). Medicul Raed Arafat a verificat timp de o ora conditiile in care se desfasoara activitatea SAJ si daca sint respectate ordinele interne si normele legislative in vigoare, timp in care a stat de vorba si cu angajatii serviciului.

Acesta s-a oprit in Vrancea cind se intorcea de la Radauti-Prut, judetul Botosani. Doctorul Arafat a fost multumit de modul de lucru de la Ambulanta si chiar a apreciat activitatea medicilor, care se implica pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate. "A fost o vizita scurta. Am dorit sa vad cum se aplica la nivelul Ambulantei Vrancea cerintele impuse de Ministerul Sanatatii Publice privind dotarea autosanitarelor. La dispecerat sint anumite tehnici organizatorii care trebuie modificate", a precizat Raed Arafat pentru Ziarul de Vrancea. Dr. Danut Ceamburu, managerul Ambulantei, spune ca a fost surprins de aceasta vizita inopinata. "Din discutiile pe care le-am avut, stam destul de bine cu dotarea Ambulantei. Ne-a sfatuit sa il deranjam in momentul in care avem nevoie de ceva sau probleme de rezolvat la nivel de unitate. Ma bucur ca s-a oprit si la noi, astfel am putut sa vedem si noi ce mai este de facut", ne-a spus Danut Ceamburu. De origine palestiniana, medicul Raed Arafat este specialist in ATI si a infiintat si coordonat in Romania Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) de la Tirgu Mures, cel mai modern centru de urgenta din tara. Pe 23 august 2007, premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice. Acesta se afla in Romania din anul 1981, pe cind avea 16 ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 5 minute, 17 secunde
RAED ARAFAT - Unul dintre cei mai respectabili oameni din tara noastra din ultima vreme. Alaturi de Irinel Popescu si altii au facut ceva pt sistemul medical. Pana si actualul ministru al sanatatii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.