Social

împreuna, alaturi de ei!

Mihaela Beșleagă
2 aug 2008 762 vizualizări
Proiectul care se lanseaza marti la Focsani isi propune sa combata discriminarea si excluziunea sociala a persoanelor cu handicap, prin facilitarea accesului acestora pe piata muncii

Persoanele cu nevoi speciale sint adesea ignorate de societate si, din cauza deficientelor cu care se confrunta, isi gasesc cu dificultate un loc de munca care sa le asigure un venit sigur. Proiectul "împreuna, alaturi de ei!", lansat ieri la Tulcea, isi propune sa promoveze incluziunea sociala, sa combata discriminarea si excluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati prin facilitarea accesului acestora pe piata muncii. Societatea Educatia 2000 Consulting SRL va lansa acest proiect si la Focsani marti, 5 august, de la ora 11.30, in Sala de Sedinte din incinta Institutiei Prefectului. Proiectul se deruleaza in judetele Vrancea, Galati si Tulcea si urmareste sensibilizarea opiniei publice generale, a angajatorilor si a persoanelor cu dizabilitati cu privire la drepturile fundamentale ale acestora de a trai in aceleasi conditii ca orice alta persoana si de a avea acces la toate tipurile de servicii si oportunitati. Grupul tinta al proiectului il reprezinta persoanele cu dizabilitati medii si usoare, ce au absolvit sau nu invatamintul obligatoriu, cu sau fara calificare. Proiectul va avea ca beneficiari directi 1.000 de persoane cu dizabilitati medii sau usoare, dar si 1.500 de unitati active din industrie, constructii sau comert si alte servicii care vor participa la campania de combatere a discriminarii pe piata muncii. "Persoanele cu dizabilitati vor participa, in cadrul proiectului «împreuna, alaturi de ei!» la sesiunile saptaminale de consiliere si orientare in cariera, la «Zilele împreuna, alaturi de ei», intilniri lunare organizate pentru a inlesni interactiunea dintre persoanele cu dizabilitati si potentialii angajatori si la Tirgurile de joburi", se arata in comunicatul semnat de Orventina Leu, de la SC Educatia 2000 Consulting SRL, coordonatorul proiectului. Finantatorul programului este Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, prin Phare 2006. La evenimentul de marti sint invitati reprezentanti ai autoritatilor locale, printre care Camera de Comert, Industrie si Agricultura, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea, precum si alte institutii cu impact in domeniul incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilitati. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.